Kresnička Binca – trden člen v Verigi dobrih ljudi

Zadnje leto je precej drugačno od prejšnjih let. Zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemija, pa so še posebej ranljivi otroci. Zato je potrebno še posebej skrbno poskrbeti za njihovo počutje in razvoj. Tudi v lanskem letu je Binca Lomšek ustvarjala nove ročno izdelane lutke iz recikliranih materialov, ki jih je namenila otrokom Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Verigi dobrih ljudi.

Binca nam je povedala, da zaradi omejitve gibanja ni bilo mogoče obdariti otrok novembra lani, zato so potovali v Ljubljano sredi letošnjega februarja. Bo pa pomlad toliko bolj vesela. Gospa Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, je Binci napisala zahvalo, ki si jo lahko preberete spodaj.

Draga in spoštovana gospa Binca,

mamica tisočih iskrivih pogledov, kuštravih las in brezhibno  in ljubeče izdelanih oblačilc – na deklicah in dečkih, ki prihajajo izpod vaših rok.

Iskrena hvala za vsako posebej. Prav vsako lutkico – ki otrokom našega vsakdana predstavlja ljubečo tolažbo, tihega prijatelja, tolažnika, lovilca lepih sanj ali okras posteljice.

Kajti v vsako čudovito  lutkico  je vtkana ljubezen in spoštovanje – do vsakega, ki jo prejme.  Ki jo že desetletja  delite vsak prosti trenutek, ko nastajajo te lepe lutke.

Tudi letos podarjeno družino čudovito izdelanih “otrok” se bodo veselili otroci in mladostniki – saj bodo z vsakim od njih prejeli novega – iskrivega prijatelja in spremljevalca njegovega otroštva.

In za vsako lutko posebej – hvaležnost ponašali avtorici teh nepredstavljivo lepih lutk.

Velikih objemov hvaležnosti tudi od ekipe ZPM Ljubljana Moste-Polje in seveda mene osebno, kajti ljubezen, ki jo skozi lutke svetite v prostor in čas se močno množi!

Lep in hvaležen pozdrav,

Anita Ogulin
Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje

Miha Ulčar; Foto: ZPM Ljubljana Moste-Polje

Tagi