Ko te najdejo štiriperesne deteljice, je sreča na dlani!

Štiriperesna deteljica je znana, kot najmočnejši simbol sreče. Vsak listič te deteljice ima svoj pomen – prvi je zaupanje, drugi za vero, tretji za ljubezen, četrti za srečo. Po neki legendi, naj bi Eva prinesla štiriperesno deteljico iz raja. Ups, iz raja? No, mi poznamo zgodbo gospodične iz Domžal, ki se je v preteklih dneh iz svojega doma odpravila na bližnji travnik in v hipu našla štiriperesno deteljico. No, in to ne samo eno ampak kar n-število štiriperesnih deteljic.

Vse skupaj pomeni, da ima oziroma bo imela gospodična, ki je našla štiri peresne deteljice, v prihodnosti izredno srečo. Ali je že kupila kakšno srečko Lota oziroma Eurojackpota, ne vemo. Predvidevamo, pa da ima zagotovo prave srečke že v rokah. Najti štiriperesno deteljico ni prav lahko, moraš namreč imeti izredno srečo in mogoče še pravo oko. No, vsega tega mi do sedaj nismo imeli. Prej smo našli dvoperesno deteljico, kot pa triperesno …

Štiriperesna deteljica simbolizira tudi štiri letne čase in štiri strani neba. Ko človek vidi takšno obliko in jo sprejme, sprejme vidno in nevidno lepoto v svoje srce … Vse to pa je gospodična že doživela, ko jih je utrgala.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Katja
Tagi