Knjižne besede je okušalo 106 bralcev

V Knjižnici Domžale so za šolsko leto 2016/2017 zaključili bralno značko za odrasle. Projekt "Okusimo besedo", ki ga nadvse uspešno že vrsto let vodi Slava Sabol Čuk iz Knjižnice Domžale, je letos poskrbel z rekordnim članstvom za bralno značko. Udeležilo se ga je namreč 150 bralcev knjižne besede, končalo pa ga je 106 bralcev. Se je pa zgodilo prvič, da so Domžalčani padli na drugo mesto. Prehiteli so jih namreč bralci iz enote Mengeš.

V uvodu je vse navzoče pozdravila Špela Dolinšek, knjižničarka ter pred mikrofon povabila direktorico Knjižnice Domžale mag. Barbaro Zupanc Oberwalder, ki je podala nekaj mnenj na letošnjo bralno sezono, obenem pa je pohvalila prizadevanja vseh vodij enot Knjižnice Domžale, da so pridobili tolikšno število bralcev.

V kulturnem programu sta nastopila pevka Klarisa Jovanović ter kitarist Luka Ropret. Zapela in zaigrala pa sta pesmi "Glasbene poezije slovenskih pesnikov in pesmi dežele Mediterana."

Sledila je podelitev priznanj, katerega se je od 106 udeležencev, ki so zaključili bralno značko, udeležilo in 90 udeležencev. Bralno značko je v Knjižnici Domžale zaključilo 29 bralcev, enoti Janeza Trdine Mengeš 32 bralcev, enoti Daneta Zajca Moravče 12 bralcev, enoti dr. Jakoba Zupana Šentvid 12 bralcev ter enoti Tineta Orla Trzin 21 bralcev.

Ob koncu se je Slava Sabol Čuk zahvalila vsem mentoricam in seveda tudi vsem bralcem za uspešen zaključek sezone ter jih obenem povabila že k naslednjemu začetku bralne značke, ki se bo začela jeseni. Vsak udeleženec bralne značke si je na koncu izbral knjigo, ki so jih velikodušno bralcem podarile nekatere založbe.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi