Klub poslovne odličnosti Domžal in okolice – z energijo bodo premikale meje

O tem, da je v mesecu marcu, v mesecu praznovanja nežnejšega spola, 12 žensk premaknilo okvire v poslovnem svetu žensk ter uradno ustanovilo Klub poslovne odličnosti Domžal in okolice, smo na našem portalu že poročali. Klub se uspešno razvija in širi, saj jih je danes že 21, pripravljene pa imajo tudi že nekatere projekte, ki jih bodo izvedle tekom leta.

V Klubu Poslovne odličnosti Domžale in okolice se združujejo dekleta in ženske, ki v sebi nosijo prepričanje, da je vzajemna pomoč v poslovnem svetu pomembna in da je pomembno, da si delijo ideje in vizije ter tako ustvarjajo prijetno poslovno okolje. Saj se bodo tako skupaj veselile kariernih uspehov in ob tem ne čutile zavisti. Njihova odličnost pa izhaja s položajev, ki jih zasedajo v podjetjih, kjer so zaposlene.

Danes popoldan so se na povabilo podžupanje mag. Renate Kosec članice Kuba poslovne odličnosti Domžal in okolice, skupaj s predsednico Petro Arnež udeležile spoznavnega sestanka na Občini Domžale, na katerem so podžupanji, ki je tudi častna članica kluba, predstavili delovanje in namen kluba, dotaknili pa so se tudi samega sodelovanja na lokalnem območju.

Petra Arnež nam je povedala, da je mag. Renata Kosec njihova častna članica, katero so povabili tudi na ustanovni zbor kluba, ki se ga je z veseljem udeležila. Takrat pa jih je tudi povabila na obisk na Občino Domžale, da se predstavijo in povedo kakšen je njihov namen delovanja in kakšno sodelovanje si želijo v lokalni skupnosti. »Podžupanja nam je predstavila, kako deluje občina, kakšna je njena funkcija podžupanje, kakšni so njeni pogledi na življenje občank in občanov ter kako vidi delovanje našega kluba v občini Domžale. Obenem smo od nje dobile tudi nasvet, s kom bi se lahko povezali na področju sodelovanja. Me pa smo ji dale tudi pobudo, da v kolikor bo Občina Domžale organizirala kakšen dogodek, da nas lahko povabijo k sodelovanju,« nam je ob obisku povedala Petra.

»Prijetno sem bila presenečena, da sem prejela naziv častne članice Kluba poslovne odličnosti Domžal in okolice, obenem sem že na ustanovnem zboru opazila, da gre za dekleta oziroma ženske s polno energije in zastavljenimi cilji. Res so se našle prave ženske, zato sem prepričana, da bodo z energijo, ki jo imajo, premikale meje v naši lokalni skupnosti, pa tudi širše. Prav tako me zelo veseli, da se takšna stvar odvija v našem lokalnem okolju. Na Občini Domžale jih bomo podprli, kjer jih bomo lahko,« pa nam je povedala podžupanja mag. Renata Kosec. Prepričana je, da bodo članice kluba uspešne pri svojem delu in poslanstvu in da bodo v svoj krog vključile čim več žensk iz različnih področjih delovanja, obenem pa s svojim delom ozaveščale ženske o ostalih temah, ki jih se jih tičejo in jih zanimajo: »Prav zaradi tega pozdravljam tudi njihov prvi dogodek in upam, da se ga bo udeležilo čim več ljudi.«

Petra nam zaupa, da je danes v njihov klub včlanjenih že 21 članic, ne pridružujejo pa se jim samo članice iz pisarniških, ampak tudi iz drugih poklicev. Še posebej so ponosni, da se jim je pridružila tudi direktorica Obrtne zbornice Domžale. »Glede članstva ne bomo postavljali omejitev, saj si želimo čim več ženske energije na kupu ter čim več dobrih projektov in dogodkov. Za letos imamo v načrtu že kar nekaj dogodkov, v katere želimo vključiti tudi preostale občanke in občane,« o načrtih pravi Petra.

Prvi dogodek, ki ga organizirajo bo na temo preventivnega pregleda dojk, potekal pa bo 24. aprila v Knjižnici Domžale. Na njem bodo gostili najbolj priznanega zdravnika na tem področju, dr. Stanka Pušenjaka, ki bo na srečanju predstavil vse metode za preventivno odkrivanje raka na dojki. Seveda si Petra želi, čim večjega odziva občank, saj bo to odlična priložnost za ozaveščanje o tej problematiki žensk: »S takšnimi akcijami želimo tudi pomagati ozaveščati občanke in občane.«

Ker klub pokriva tudi okoliške občine, bodo svoje dogodke v nadaljevanju leta porazdelili po posameznih občinah. »Poleg druženja, izmenjave informacij ter dobrih praks in pomoči našim članicam, bo naše delovanje usmerjeno tudi v širjenje energije, dobrih praks in ozaveščanje navzven,« nam še o ciljih pove Petra.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi