Kebrov Rajko – legendarni Domžalčan je dopolnil okroglih 70

»Drugi še večji kerelc je naš, mu Rajko ime je, zmeraj za špas. Slovenske ansamble odlično pozna, po hribih rad hodi, če ni snega. Malce razvozi daleč naokrog, natančen kot ura zmeraj povsod. Šef je nabave, vedno skrbi, da v Kebrovi kuhni nč ne sfali«, je eno kitico skladbe Pri Kebru, ki jo je napisal in izvajal Tine Stare, namenil Kebrovemu Rajku. In ravno to skladbo je bilo včeraj zvečer možno slišati večkrat, saj so sorodniki in prijatelji Rajku pred domačo hišo postavili mlaj in mu pripravili še nekaj presenečen. Danes namreč praznuje okroglih 70 let.

Kebrov oziroma Flerinov Rajko danes obeležuje natančno 25.567 dni od svojega rojstva. Se pravi, da praznuje okroglih 70 let. V ta namen so se na predvečer njegovega jubileja zbrali sorodniki in prijatelji, ki so mu pred hišo na Rodici postavili mlaj, ki bo sedaj 70 dni opozarjal, da se tam nahaja slavljenec. Po vseh postopkih, ki gredo običajno pri postavljanju mlaja, so mu pripravili tudi presenečenje v obliki dvanajstih fotografij, ki so zaznamovale njegovo življenjsko pot. Da pa ni šlo vse kot po maslu, je moral Rajko preden je odkril posamezno fotografijo, na podlagi skladbe, ki je zadonela iz zvočnika, ugotoviti za katero obdobje njegovega življenja gre. Z odkrivanjem svojih pomembnih življenjskih dogodkov pa ni imel težav, zato se je kaj hitro lahko pričelo še praznovanje, za kar so poskrbele pridne gospodinje in mojster na žaru.

Rajko je bil in je še vedno zagrizen športnik. V mladih letih je igral nogomet in veliko tudi smučal. Po poklicu je vodovodni instalater. V ljubljanskem podjetju, kjer je bil zaposlen mnogo let je bil tudi delovodja za ljubljansko regijo. Brez domače Kebrove gostilne pa seveda nikoli ni šlo. V zadnjih poklicnih letih je bil tam vodja nabave in odgovoren za oskrbo z malicami. Je zagrizen planinec in reden obiskovalec slovenskih gora ter planin. Kot je že Tine Stare omenil v skladbi Pri Kebru, je velik ljubitelj slovenske narodno-zabavne glasbe, plesa in veselic. Prav tako je strasten navijač košarkarjev Heliosa Domžale. V zadnjih letih, odkar pod okriljem Društva Šole zdravja poteka jutranja telovadba in sicer se jo redno vsako jutro skupaj z ženo udeležuje v drevoredu 88 lip. Ob tem je potrebno dodati, da je velik motivator v tej skupini. Poleg vsega naštetega je velik ljubitelj maškarad, mask in pustnih norčij. Domači, z ženo Micko imata sina in hči, so nam tudi zaupali, da je najboljši dedi na planetu. Mi pa lahko še dodamo to, da je Rajko legenda Domžal, saj se ga vsak zapomni po simpatičnosti in prijaznosti.

Čestitkam ob jubileju se Rajku pridružujemo tudi mi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi