Jure Pavlič z odliko opravil kuharski izziv Domžalca

Kuhali smo s tretje uvrščenim kandidatom MasterChef Slovenija

Konec junija se je zaključila že deseta sezona oddaje “MasterChef Slovenija”. To je resničnostna kuharska tekmovalna oddaja, v kateri sodelujejo amaterski kuharji iz Slovenije in se potegujejo za naslov najboljšega kuharskega mojstra. Tekmovalci se soočajo z različnimi kuharskimi izzivi, ki preizkušajo njihove kulinarične sposobnosti, ustvarjalnost in sposobnost dela pod pritiskom. Svojo izkušnjo je z nami podelil Kamničan Jure Pavlič, ki je dosegel zavidljivo tretje mesto v zelo močni kuharski konkurenci.

Jure Pavlič je eden izmed tekmovalcev desete sezone oddaje MasterChef Slovenija. Jure je pritegnil pozornost gledalcev s svojim kuharskim talentom in kreativnostjo, kar so prepoznali tudi sodniki, priznani kuharski mojstri in strokovnjaki iz kulinaričnega sveta. Le malo je manjkalo in bi se zavihtel do samega finala oddaje, s čimer je presenetil tudi samega sebe.

Za kuhanje se je navdušil pretežno sam, saj, kot pravi rad dobro je. To ga je privedlo do tega, da je iz ljubiteljskega kuharja presedlal v poklicnega. Najraje kuha na ognju, ker lahko z roko nadzira ustrezno toploto. Najljubša mu je priprava mesnih jedi in jedi iz testa, med kuhanjem pa najraje uporablja oljčno olje iz Dalmacije. Veliko znanja in veščin si je pridobil iz knjige The Flavor Matrix (Matrica okusov), še največ praktičnih izkušenj in tehnik pa je osvojil na MasterChef tečajih, ki so potekali sočasno s snemanjem oddaje, ter na MasterClassih, ki so jih izvajali sodniki.

JURE PAVLIČ

Samostojni podjetnik, ki se udejstvuje kulinaričnih dogodkov, možno ga je tudi najeti kot kuharja za posebne priložnosti. Udejstvovanje na kulinaričnih dogodkih je postalo njegovo poslanstvo, ki ga občasno deli na dogodkih skupaj z MasterChef tekmeci.

Ujamete ga lahko že 26. julija na KUL petku v Kamniku, kjer boste lahko pokusili pizze iz posebnega Juretovega testa. 

Izjemno pozitivna MasterChef izkušnja

V oddajo MasterChef Slovenija se je Jure prijavil sam, iz čiste radovednosti in da se prepriča o svojem kulinaričnem znanju. Pozitivno tremo pred kamerami je premagoval skupaj s svojimi tekmeci in je potreboval nekaj časa, da se je navadil na številne kamere. Še zlasti, ko je bilo potrebno prinesti krožnik pred sodnike in podati izjavo o pripravljeni jedi.

»Težko je izbrati pogum, da se prijaviš na MasterChef. Težko je tudi nastopati pred toliko kamerami in se javno izpostaviti. Vsak ima strah, da bo kiksnil in da ne bo izgledalo dobro. MasterChef izkušnja je vseeno tako pozitivna, da odtehta, četudi narediš kakšen kiks. Navsezadnje se ljudje zavedajo, da to le ni tako lahko, kot morda izgleda.« Jure Pavlič

Ker ima Jure veliko oboževalcev med mladimi, smo ga tudi na Domžalcu postavili pred kuharski izziv – kuhanje s podmladkom Domžalca. Kuharski mojstri so nam pripravili morsko jed, ki se prileže še zlasti v poletnih mesecih, doma ali na dopustu. Mali kuharski mojstri so bili navdušeni nad Juretovim znanjem in mentorstvom. Repete, repete, repete, vse do izpraznjene posode.

MORSKI SADEŽI NA RDEČO BUZARO: Kuharski recept za 8 oseb

SESTAVINE:

  • 1 dl oljčnega olja
  • 200 g česna
  • vejica rožmarina
  • nekaj vejic timijana
  • šop peteršilja
  • 1 kg sladkega češnjevega paradižnika
  • 2 žlici kaper
  • 3-4 žlice črnih oliv
  • sol
  • poper
  • do 2 kg morskih sadežev
  • 0,5 L belega vina (priporočena malvazija)
  • 1 limona

PRIPRAVA:

1. Segrejemo olje in prepražimo česen, da zlato porumeni in lepo zadiši. Uporabimo ga za marinado paradižnika.
2. Mariniran paradižnik: paradižnike razpolovimo in sesekljamo peteršilj, dodamo osmukan rožmarin in timijan, popražen česen, kapre, črne olive, oljčno olje, sol, poper.
3. Segrejemo oljčno olje in dodamo mariniran paradižnik. Pokrijemo s pokrovko in dušimo dokler paradižnik ne izpusti omake.
4. Dodamo belo vino in ga pokuhamo pri odprti posodi. Kuhamo, dokler ne izgubi kislosti.
5. Dodamo morske sadeže in jih kuhamo približno 2-3 minute v pokriti posodi.
6. Posodo odstavimo in okrasimo s koščki narezane bagete ter sesekljanim peteršiljem. Ob rob se postavi še koščke limone, da si lahko vsak sam pokapa jed.

Dober tek!

 

Avtor: Saša Obersnu; Foto/video: Saša Obersnu

Tagi