Jesenski kostanj na Matijevem griču že drugič razveselil domačine in otroke Mladinskega doma Malči Beličeve

Na sončno jesensko soboto, 8. oktobra 2022, je ekipa Zavoda Vrba in sonce že drugo leto zapored, odkar je ob Gradiškem jezeru zaživel ‘Matijev grič’, organizirala kostanjev piknik z dobrodelno noto. Ob peki kostanja in podeželskih igrah, od sankanja po slami, ‘kopanja’ v slamnatem bazenu, otroškem labirintu, izdelave glinenih izdelkov na vreteno v izvedbi studia Biskvit do delavnice brazilskega ju-jitsa v izvedbi domžalske šole Gracie Barra za najmlajše obiskovalce, so tokrat – tudi s pomočjo ekipe Lušt’n pod hrastom – zbrali za približno 730 evrov prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo v celoti namenili Mladinskemu domu Malči Beličeve.

Številni obiskovalci, mnogi so Kostanjev piknik obiskali že drugič, so vidno uživali tako v jesenskem soncu kot na krasni lokaciji ob Gradiškem jezeru, kjer bo takšnih in drugačnih dogodkov v prihodnje še več, obljubljajo v Zavodu Vrba in sonce.

Medtem ko so se otroci s svojimi sankami zapodili na s slamo ‘prevlečen’ grič, pa tudi v labirint, ki jim je bil letos še nekoliko bolj zanimiv (in tudi zahtevnejši – čestitke mladima arhitektoma Jakobu in Albertu!) kot lani, se metali po slamnatem bazenu, mlajši in še sploh malčki, pa zavzeto ustvarjali z Biskvitom, so odrasli posedali na slamnatih kockah in uživali v prijetnem druženju na soncu, kar se je po deževnem (in posledično celo poplavnem) obdobju še kako prileglo.

Izdelava glinenih izdelkov na vreteno, izvedba studio Biskvit; ( foto: Zavod Vrba in sonce)

Poplavljeno jezero pa je sicer tudi razlog, da je bila letošnjemu kostanjevemu pikniku pridružena tudi garažna razprodaja igrač in otroške opreme, ki je bila sicer predvidena za predhodno soboto, 1. oktobra.

Na samem pikniku pa so brbončice tako najmlajših kot odraslih uživale ne le v pečenem kostanju, ampak tudi v palačinkah in burgerjih, ki so jih tudi letos pekli ‘sosedi’ – ekipa Lušt’n pod hrastom, zmanjkalo pa je tudi čokoladnih rogljičkov domače pekarne Srček. Tako z ekipo Lušt’n pod hrastom kot s Srčkom so se organizatorji dogovorili za sodelovanje pri zbiranju prostovoljnih prispevkov za otroke iz Mladinskega doma Malči Beličeve, ki so sicer prav tako obiskali sobotni dogodek – in seveda maksimalno uživali v njem.

Delavnica brazilskega ju-jitsa v izvedbi domžalske šole Gracie Barra; (foto: Zavod Vrba in sonce)

Četudi je bil na letošnjem kostanjevem pikniku zbran simboličen znesek donacij, organizatorji niso razočarani, saj – kot pravijo – šteje tudi sama gesta in sporočilnost, da skupnost misli tudi na tiste v težjih življenjskih razmerah. Po njihovih besedah bo kostanjev piknik postal tradicionalni jesenski dogodek na Matijevem griču, vsako leto pa ga bodo – podobno kot letos, ko so k sodelovanju povabili torej še domžalsko šolo Gracie Barra, studio Biskvit in pekarno Srček – skušali še dopolnjevati in s tem bogatiti tudi za domače obiskovalce.

Avtor: Alenka Lena Klopčič, foto: Zavod Vrba in sonce

Tagi