Ivanu Kozariču podelili častni naziv “Ambasador veteranskih godb Slovenije”

Aktiv Veteranskih godb Slovenije je dolgoletnemu članu Domžalskih rogistov Ivanu Kozariču podelil častni naziv “Ambasador veteranskih godb Slovenije”. Častni naziv je Ivan prejel za dolgoletno plemenito delovanje in žlahten pečat, s katerim je neizbrisano zaznamoval svoje požrtvovalno delo na področju godbeništva v Sloveniji.

Domžalski rogisti v letošnjem letu obeležujejo 30 letnico delovanja. Ivan Kozarič je eden izmed ustanovnih članov Kulturnega društva Domžalski rogisti in edini ustanovni član, ki je v vsem tem času tudi neprekinjeno nastopal – aktivni član je že vse od leta 1991. Umetniški vodja rogistov je od leta 1997 in s tem srce ter duša društva. Zaslužen je za več kot 15 zlatih rogov – priznanj iz mednarodnih tekmovanj v Avstriji, istočasno pa tudi za ohranjanje lovske glasbene kulture in širitev le-te na mlajše generacije. V letu 2014 je društvo zapustilo več aktivnih članov in gospod Kozarič je osebno pripeljal več novih članov. Zahvala za preživetje društva od leta 2015 dalje gre izključno njemu. Brez tega dejanja bi občina Domžale ostala brez edinega društva lovskih rogistov, država Slovenija pa brez najuspešnejšega društva lovskih rogistov po merilu mednarodnih priznanj. Gospod Kozarič je že od leta 1973 aktivni član KD Godba Domžale, bil pa je tudi njen predsednik v letih 1992 do 1995. Njegova največja pozitivna lastnost je njegova zmožnost povezovanja, združevanja in usmerjanja različnih generacij ljudi med sabo. Mirnost, preudarnost ter mladostna navihanost in razumevanje mladih je nekaj, kar se ne da naučiti, to je nekaj s čimer se rodiš in to je tisto, kar ga dela posebnega ter nepogrešljivega.

Ivan Kozarič je za svoje prizadevno delo na področju kulture leta 2020 prejel Srebrno plaketo Občine Domžale, Kulturno društvo Domžalski rogisti pa je letos ob 30 letnici delovanja prejelo Bronasto plaketo Občine Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Domžalski rogisti, arhiv Ivana Kozariča

Tagi