Humanitarna akcija: »Siti besed / September 2013« – Pomoč za otroke, ki ostajajo brez šolske malice in kosil

Z zakonom o uravnoteženju javnih financ, ki je začel veljati 31. maja letos, je splošna subvencija za vse učence ukinjena. Do subvencije so trenutno upravičeni le tisti iz socialno šibkih družin, vendar pa zaradi dokaj visoko postavljene dohodkovne meje za pridobitev subvencije pri šolski prehrani, nekateri učenci ostajajo lačni.

Zaposleni v Studiu Marketing JWT so se odzvali na problematiko šolskih otrok, ki med odmorom za malico ostajajo lačni in zasnovali družbeno odgovorno akcijo »Siti besed / September 2013«. Tako so s prostovoljnimi prispevki zaposlenih in donacijo Studia Marketing JWT, samo v enem dnevu rešili problem plačila mesečne malice za 50 otrok. Začetno sočustvovanje je preraslo v sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije kjer vodijo transparentno in ažurno evidenco o pomoči potrebnih otrocih v Sloveniji.

Ob pretresljivih zgodbah nekaterih šol in posameznikov, ki prosijo za donacije za šolsko prehrano, je spontano nastala družbeno odgovorna akcija »Siti besed / September 2013«. Z akcijo nagovarjajo vsa podjetja, njihove zaposlene in splošno javnost, da po svojih močeh skupaj pomagamo pomoči potrebnim otrokom – še tako majhen prispevek vsakega posameznika ali podjetja lahko predstavlja veliko za otroke, ki zaman čakajo na svoj obrok.

Vljudno vabijo vse, ki želite sodelovati – kot podjetje ali posameznik – da se pridružite pobudi »Siti besed / September 2013« in po svojih močeh pomagate, da v slovenskih šolah od septembra 2013 ne bo več lačnih otok.

Sredstva za prehrano šolskih otrok lahko nakažete na račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje št. SI 56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22, sklic 159 (namen »Siti besed / September 2013«, dodajte oznako AN, če želite ostati anonimni).

V imenu vseh prejemnikov donacij se vam iskreno zahvaljujejo!

Akcijo »Siti besed / September 2013« lahko podprete in širite preko Facebook strani: »Siti besed«, spletne strani www.sitibesed.si ali delite video.

Na spletni strani www.sitibesed.si si lahko preberete tudi resnične zgodbe otrok, ki se srečujejo s težkimi finančnimi težavami. Zaradi zaščite osebnih podatkov, predvsem pa njihove zasebnosti, v zgodbah niso navedena resnična imena otrok. Za resničnost podatkov in nadzor namena porabe jamči ZPM Ljubljana Moste Polje.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi