Homški gasilci obiskali Florjana Jereba in mu čestitali za jubilejnih 80 let

V torek, 17. maja 2016, je 80 let praznoval Florjan Jereb iz Šmarce, ki je že od leta 1948 član Prostovoljnega gasilskega društva Homec. Ob tej priložnosti so ga obiskali njegovi tovariši gasilci veterani in tudi mlajši gasilci ter mu zaželeli vse najboljše ob častitljivem  jubileju.

V čast jubilantu Florjanu Jerebu so se homški gasilci pred njegovo hišo v Šmarci postrojili, po govoru častnega predsednika društva, Toneta Pavliča in ob čestitki, pa so mu izročili priložnostno darilo, kipec svetega Florjana. Po uradnem delu je slavljenec vse prisotne pogostil, kot se seveda ob takšnem jubileju spodobi. Bila pa je to tudi priložnost za obujanje spominov na čase, ki so že minili a so za seboj marsikaj dobrega pustili, saj so gasilski veterani v preteklosti s svojo požrtvovalnostjo in prostovoljstvom skrbeli, da je bilo vedno poskrbljeno za požarno obrambo in da se je na vasi marsikaj dogajalo.

Florjan Jereb izhaja iz Homca, kasneje pa ga je življenjska pot popeljala v bližnje naselje Šmarco. Kljub vsemu je vsa ta leta ostal zvest homškim gasilcem, saj je njihov član še danes. Po besedah homških gasilcev je Florjan v preteklosti ogromno naredil za PGD Homec, katerega član je od leta 1948. Dolga leta je deloval v tehnični komisiji društva, kjer je skrbel za usposobljenost gasilske opreme in vozil. Za svoje gasilsko delo je prejel številna odlikovanja in sicer: Gasilsko odlikovanje III. stopnje, Priznanje gasilske zveze III. stopnje, značke za dolgoletno delo (leta 2009 za 60 let), Plaketo gasilskega veterana in Priznanje gasilske zveze II. stopnje.

Čestitkam slavljencu ob častitljivem jubileju se pridružujemo tudi mi!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Tagi