Homške gasilke tudi letos na dobrodelnem druženju zbrale ogromno količino hrane

Po lanskoletnem dobrodelnem druženju ob čaju in pecivu, na katerem so v dveh dnevih zbrale skoraj tono hrane, ki so jo nato namenile za Anino zvezdico, hrano pa so prejele družine v stiskah, so se homške gasilke odločile, da takšno dobrodelno druženje ponovijo tudi letos. Dobrodelno druženje je potekalo minuli vikend in uspeh tudi letos ni zaostal, saj so gasilke ponovno nabrale ogromno količino hrane, ki bo polepšala božično-novoletne praznike marsikaterim družinam v stiskah.

Tudi letos se je dobrodelnemu druženju ob čaju in pecivu v gasilskem domu na Homcu, odzvalo veliko število dobrih ljudi, ki so s seboj prinesli hrano, ki jo bodo homške gasilke podarile Anini zvezdici v Kamniku. Če so jo lani zbrale tono, pa naj bi bila ta številka letos še večja.

Marta Trček iz PGD Homec nam je povedala, da so gasilci že v osnovi dobrodelni, saj so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč bližnjemu v nesreči. Gasilke pa so se odločile, da pomoč bližnjemu v stiski pomagajo na drugačen način in sicer so se povezale z Anino zvezdico v Kamniku, ki jo vodi Eva Cocej in na dobrodelnem druženju ob čaju in pecivu zbirale hrano za družine v stiski. Še več, po njenih besedah je to tudi eno vrsto druženja, saj se ljudje glede na tempo življenja družimo zelo malo. Na pomoč je pristopil tudi homški župnik Lojze Hostnik, ki jim je podaril finančna sredstva iz nabirke. S tega naslova pa bodo gasilke nakupile dodatno hrano. Seveda pa so nad odzivom dobrih ljudi, več kot zadovoljne in se jim ob tej priliki tudi zahvaljujejo.

Da je dobrodelna akcija homških gasilk več kot odlično uspela, zadovoljstva ni skrivala Eva Cocej, ki vodi Anino zvezdico iz Kamnika, ki je dejala da je vesela, da se ljudje radi odzovejo na takšne dobrodelne akcije: »Da bi bili radi del zgodbe, ki pomagajo družinam v stiskah.« Anina zvezdica v Kamniku pokriva štiri občine in sicer Kamnik, Domžale, Komendo in Mengeš. Trenutno po besedah Eve, iščejo primeren in večji prostor, kamor bi lahko shranili vso hrano, ki jo bodo nato razdelili družinam.

Homške gasilke so s pomočjo dobrih ljudi, tudi letos poskrbele, da bodo imele marsikatere družine v stiski lepše božično-novoletne praznike!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi