Helios TBLUS izkazuje družbeno odgovornost z donacijo barve Pediatrični kliniki

Podjetje Helios TBLUS je Pediatrični kliniki UKCL podarilo 300 litrov visokokakovostne pralne barve za notranje zidne površine, da bi olajšalo prenovo oddelka za Pljučne bolezni in tako izboljšalo okolje za mlade bolnike in medicinsko osebje.

Projekt prenove, ki se je začel v četrtek, 27. julija, je namenjen preoblikovanju pljučnega oddelka v prijeten in spodbuden prostor za otroke z boleznimi dihal. Nova prevleka bo dodala živahen in svež ambient oddelku ter hkrati zagotovila tudi vzdržljivost, čistočo in higieno, kar bo ustrezalo posebnim zahtevam zdravstvenih ustanov.

Dr. Peter Venturini, direktor podjetja Helios TBLUS, je ob tem dejal, da z donacijo podjetje prispeva k dobrobiti skupnosti: »Kot družbeno odgovorno podjetje je Helios TBLUS zavezano k pozitivnemu vplivu na življenja ljudi okoli nas. Veseli smo, da lahko podpiramo prizadevanja Pediatrične klinike, da mladim bolnikom med zdravljenjem in okrevanjem zagotovi kar najboljše negovalno okolje. Pralna notranja zidna barva ne bo le popestrila oddelka, temveč bo zdravstveni ekipi tudi olajšala vzdrževanje okolja.«

G. Teodor Žepič, poslovni direktor Pediatrične klinike UKC Ljubljana, se je zahvalil za donacijo in ob tem povedal: »Pediatrična klinika za zagotavljanje pravočasne in ustrezne oskrbe vseh slovenskih otrok potrebuje urejene prostorske zmogljivosti, vrhunsko medicinsko opremo ter ustrezne prostore za bivanje staršev ob bolnemu otroku. Prepričani smo, da bomo s prejeto donacijo kvalitetnih barv zagotovili prav to. Izražamo veliko hvaležnost podjetju Helios TBLUS, da je prisluhnilo naši prošnji, saj s tem resnično izkazuje svojo zavezo družbeno odgovornega podjetja z občutkom tudi za najranljivejše skupine. Podjetju se zahvaljujemo v imenu naših malih pacientov in njihovih staršev ter vseh zaposlenih, ki jim bo donacija vsaj malo olepšala bivanje na naši kliniki.“

Sodelovanje med podjetjem Helios TBLUS in Pediatrično kliniko ponazarja družbeno odgovornost podjetja in zavezanost prispevati k razvoju ter dobrobiti širšega okolja.

Karin Božič Zupančič; Foto: Marko Delbello Ocepek

 

Tagi