Gasilci PGD Ihan prevzeli novo gasilsko vozilo GVC-1

V Ihanu je bilo v soboto, 2. decembra 2023, slavnostno in veselo, saj so gasilci PGD Ihan prevzeli novo gasilsko vozilo GVC-1 Rosenbauer ET GVC-1. Neugodno vreme jim je sicer nekaj načrtov za ta dan preprečilo, saj so Dan odprtih vrat prestavili na drug datum, so pa izvedli veliko zaščitno-reševalno vajo in slavnostni prevzem novega gasilskega vozila, ki so ga v garažo parkirali v sredini meseca novembra.

Prevzema novega gasilskega vozila se je udeležilo 133 gasilk in gasilcev s 26-timi vozili iz vseh društev Gasilske zveze Domžale, pobratenega PGD Srednja Bistrica in prijateljskega PGD Padež. Pred prevzemom je namreč na Farmi Ihan potekala velika zaščitno-reševalna vaja. Slovesnosti so se udeležili tudi županja Občine Domžale mag. Renata Kosec, podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, predsednik Gasilske zveze Matjaž Korošec, poveljnik Gasilske Zveze Domžale Matjaž Merkužič, člani Sveta Krajevne skupnosti Ihan, župnik Župnije Ihan dr. Andrej Marko Poznič ter krajani in podporniki društva. Prireditev ob prevzemu vozila je vodil Milan Marinič.

Slovesnost se je pričela s postrojem gasilcev, ki ga je izvedel poveljnik PGD Ihan Iztok Vozelj. Po krajših govorih predsednika PGD Ihan Klemna Ložarja, ki je na kratko predstavil delovanje društva v 101. letu obstoja ter predstavil novo vozilo, mag. Renate Kosec, županje Občine Domžale ter predsednika Gasilske zveze Domžale Matjaža Korošca, je sledil blagoslov vozila, ki ga je opravil ihanski župnik dr. Andrej Marko Poznič.

Na slovesnosti so podelili tudi zahvale donatorjem novega vozila, nato pa je županja Občine Domžale mag. Renata Kosec predala ključe novega vozila GVC-1 Rosenbauer ET GVC-1 poveljniku PGD Ihan Iztoku Vozlju, ta pa glavnemu strojniku in skrbniku vozila Žanu Kržanu. Slednji se je zahvalil za predan ključ ter obljubil, da se bo vozilo strokovno in skrbno hranilo v orodišču PGD Ihan.

Sledilo je odpiranje penine, nato pa je glavni strojnik Žan Kržan prižgal motor novega vozila, v katerega je prisedel boter Ivko Hribar, skupaj sta se odpeljala na drugo vožnjo. Prva vožnja je namreč potekala že pred to slovesnostjo, saj so z novim vozilom gasilci sodelovali na zaščitno-reševalni vaji, ki je potekala na Farmi Ihan.

Županja mag. Renata Kosec je ob tej posebni priložnosti povedala: »Iskreno se zahvaljujem vsem gasilcem na Domžalskem, za vaše nesebično delo in tudi vašim družinam, ki vas podpirajo in razumejo, kadar ste zdoma. Velika zahvala gre tudi nekdanjemu županu Toniju Dragarju in nekdanjemu vodstvu PGD Ihan, da imate v Ihanu danes novo vozilo.« Županja je še dodala, da bo s svojo ekipo še naprej podpirala gasilstvo in razvoj društev ter da so njena vrata vedno odprta, saj »bomo tako občanke in občani varni še naprej.«

Čestitke gasilcem PGD Ihan ob njihovi novi pridobitvi tudi z naše strani.

Na pomoč!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi