Gasilci PGD Domžale-mesto z novim gasilskim vozilom

Prvi petek meseca septembra smo se članice in člani PGD Domžale – mesto s predstavniki sosednjih in pobratenih društev ter ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov zbrali na parkirišču ob našem gasilnem domu in izvedli redni letni občni zbor. Časi so malce nenavadni in tudi prostor za občni zbor je bil drugačen, kot smo ga vajeni, a smo vse profesionalni izpeljali. Iz poročil funkcionarjev društva je bilo razvidno, da so operativni gasilci kljub epidemiji imeli kar nekaj intervencij in tako priskočili na pomoč občanom, razvidno pa je tudi kako široko ter raznoliko je delo prostovoljnih gasilcev in koliko svojega časa smo žrtvovali za pomoči potrebnim. V svoje vrste smo sprejeli novo članico, zaslužnim članom društva pa smo podelili plakete, odlikovanja ter napredovanja v višje čine.

Najbolj slovesen trenutek večera je bil zagotovo prevzem in blagoslov novega vozila MAN GVM – 1. Blagoslovil ga je domači župnik, mag. Klemen Svetelj, nam zaželel varno vožnjo in se tudi z nami zapeljal na »častni« krog po Domžalah. Nov kombi je šofiral glavni strojnik, Aljoša Repanšek, kateri je od poveljnika prevzel ključe vozila. Veselimo se voženj in upamo, da nam bo novo vozilo dolgo dobro služilo. Večer se je hitro prevesil v noč in ob prijetnem klepetu s prijatelji gasilci smo se tudi zadovoljni poslovili.

Ob tej priložnosti se v imenu društva zahvaljujem vsem občankam in občanom za podarjene prispevke, Občini Domžale, Gasilski zvezi Domžale, podjetjem MAN Truck & Bus d.o.o., As Domžale d.o.o., 3 Dim d.o.o. in Cvetličarna Omers, ki je poskrbelo za slavnostno okrasitev našega vozila. Hvala vsem, ki ste nam na svoj način pomagali, da smo prišli do novega vozila, ki bo služili vsem nam.

Vse prav lepo pozdravljam z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«.

Sonja Orešek, PGD Domžale mesto

Tagi