Gasilci PGD Domžale-mesto namočili svojo predsednico Sonjo Pavlišič

Pred natanko štirimi desetletji je na svet prijokala Sonja Pavlišič iz Depale vasi. Že v zibko ji je bilo položeno, da bo že kmalu v otroštvu postala prostovoljna gasilka. Še več, vile rojenice so ji hkrati tudi namenile, da bo postala tudi predsednica gasilskega društva. In to se je pred dvema letoma tudi zgodilo.

Ko te zapusti trojica, te takoj obišče štirica. To se je zgodilo danes predsednici PGD Domžale-mesto, Sonji Pavlišič iz Depale vasi. Sonjo pa ni obiskala samo štirica, temveč so jo na predvečer njenega rojstnega dne obiskali tudi njeni gasilski tovariši iz domžalskega gasilskega društva. Obisk pa ni bil takšen kot smo ga običajno vajeni ob rojstnih dnevih. Bil je gasilski, kot se za predsednico vsekakor spodobi.

Ko se je sonce že počasi odpravljalo k počitku, so pred hišo kjer živi Sonja, s sirenami pridrvela štiri gasilska vozila, iz katerih so takoj po prihodu izstopili gasilci in pričeli s pravo gasilsko vajo. Iz gasilskih cevi in topa na gasilskemu kamionu so zalivali hišo, nekaj gasilcev pa se je odpravilo v zgornje prostore hiše, kjer so našli slavljenko in jo položili v nosila. Bilo je malo težav pri prenosu po stopnišču, saj je le-to zelo ozko, so pa gasilci pri tem dobili še nekaj dodatnih izkušenj.

Predsednica PGD Domžale-mesto Sonja Pavlišič jih ima 40.

Ker so gasilci s seboj na prikolici pripeljali tudi čoln, je bilo že kaj hitro jasno, da bo imel pomembno vlogo na slavnostni vaji. Medtem, ko so gasilci z nosili iz zgornjega nadstropja prenašali Sonjo, sta trije z vodo napolnili čoln. Takoj, ko so jo prinesli ven je bilo Sonji hitro jasno, da jo čaka mrzla voda v čolnu. In res je bilo tako. Na čolnu so se ji nato pridružile še tri gasilke in gasilsko vozilo, ki je imelo pripeto prikolico s čolnom je odpeljalo po vasi. Po prihodu nazaj je sledil še gasilski postroj, kjer je Sonji najprej čestital poveljnik Marko Kovač in ji izročil darilo, nato pa so sledile še čestitke preostalih gasilcev in ostalih prisotnih. Ni šlo pa tudi brez gasilske fotografije ter slavnostnega druženja, na katerem je meh svoje harmonike razstegnil motoristični dirkač Igor Jerman.

Za 40 so Sonjo gasilci namočili in zalili.

Sonja je gasilka že od svojega osmega leta, zadnje dve leti pa opravlja tudi funkcijo predsednice PGD Domžale-mesto. Po poklicu je vzgojiteljica, službo pa opravlja v Vrtcu Domžale, enoti Gaj v Preserjah. Vsekakor ji njen poklic pomaga tudi pri opravljanju funkcije predsednice gasilskega društva …
Ker je Sonja tudi svetnica v Občinskem svetu Občine Domžale, je na dogodek prišlo tudi nekaj njenih svetniških kolegov iz Liste LTD – Liste Tonija Dragarja. Med njimi sta bili tudi sedanja podžupanja mag. Renata Kosec in nekdanja podžupanja Andreja Pogačnik Jarc. Seveda smo bili tam tudi mi in ji čestitali iz prve roke.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi