Gasilci CZR Domžale posneli primer ustvarjanja reševalnega pasu

Vozniki se na avtocestah pogosto srečujemo s situacijami, ki zahtevajo, da se odzovemo hitro in pravilno. Ena takšnih je ustvarjanje reševalnega pasu, ki je pomembno za hiter dostop reševalnih ekip do kraja nesreče. Kljub temu, da se zdi, da gre za preprosto nalogo, se mnogi vozniki še vedno znajdejo v dvomih ali ne vedo, kako pravilno ravnati.

Gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale so kljub težavnemu dostopu do avtoceste posneli izjemen primer pravilno ustvarjenega reševalnega pasu. Ta dosežek je rezultat neprestanega ozaveščanja in pozivov, da je ob zastoju na avtocesti vedno potrebno ustvariti reševalni pas.

Video, ki so ga posneli domžalski gasilci, je plod odličnega sodelovanja med Zavodom Reševalni pas, poklicnimi gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale ter Zavarovalnico Triglav, ki je omogočila nakup kamer. Ta primer dokazuje, kako pomembno je dosledno ravnanje v skladu s prometnimi predpisi in kako lahko vsak od nas prispeva k hitremu in varnemu dostopu reševalnih služb do kraja nesreče.

Karin Božič Zupančič; Foto, video: Facebook Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah

Tagi