Enkrat Vencelj – vedno Vencelj!

Srečanje bivših in sedanjih učencev Osnovne šole Venclja Perka

Na srečanju bivših in sedanjih učencev 3. triade Osnovne šole Venclja Perka Domžale, se je v torek, 21. marca 2017, na tej šoli odvil enkraten dogodek, ki je bil namenjen kot motivacija učencem pri izbiri svoje poklicne poti in druženju s starejšimi, poklicno uspešnimi bivšimi učenci šole. Zato je geslo "Enkrat Vencelj – vedno Vencelj" bilo kot nalašč za to srečanje.

Mladi voditelji iz vrst učencev, Zara Miočić, Edvina Dedić in Mark Šporar so spretno vodili ta edinstven dogodek, na katerem so se zbrali učenci 3. triade osnovne šole in njihovi starši ter dvajset nekdanjih učencev OŠ Venclja Perka, ki so bili in so še uspešni v času po osnovnošolskih dneh. Tako so nekateri postali uspešni športniki in športni delavci, zdravniki, glasbeniki, uspešni podjetniki, radijci … Vsem pa je bilo vodilo, da brez učenja in življenjskih izkušenj ne moreš postati uspešen.

Ravnateljica OŠ Venclja Perka, Petra Korošec, je po pozdravnem govoru med drugim tudi dejala: "Cilj današnjega srečanja je predvsem ta, da prav vi na nek način poveste, po kakšni poti je treba hoditi, kakšno voljo je treba imeti in koliko truda je pravzaprav treba vložiti, da postaneš to, kar ste postali vi. Je morda kakšno pravilo? Upamo, da bomo na ta vprašanja dobili odgovore. Hvala." V nadaljevanju je nekaj besed o namenu srečanja bivših in sedanjih učencev spregovorila tudi psihologinja Nataša Fabjančič, ŠSS, koordinatorica dela z nadarjenimi. Za ritmično ozvočenje telesa gostov je poskrbela Katja Erban. Sledila je predstavitev vseh povabljenih gostov, kaj delajo in tudi njihovih nasvetov sedanjim učencem.

Srečanja se je udeležilo dvajset nekdanjih učencev, dva pa so predstavili po projekciji. Sedanji učenci so tako spoznali naslednje uspešne odrasle nekdanje učence: Radovana Trifunovića, Mateja Burgerja, dr. Matjaža Kopača, mag. Nadjo Dekleva, dr. Tino Roškar, Klemna Mijatova, Luko Hrovata, mag. Renato Kosec, Ano Grmek, Jano Pavli, Kristino Peterka, Luko Stoparja, Mateja Oražma, Mateja Ogorevca, Luko Leniča, Špelo Kralj, Mihaela Kozjeka, Sašo Golob, Vito Peterlin, Jureta Miklavčiča, Sarah Mikuž in Matica Juvana. Ob vprašanjih sedanjih učencev so gostje odgovarjali na razna vprašanja, kot so šolanje v tujini, o njihovi glasbeni, športni in ustvarjalni poti, o njihovem sedanjem delu in še mnogo drugega je zanimalo mlade učence, da se bodo z njihovimi nasveti bolje vedeli kako se odločiti za nadaljnjo pot po zaključku osnovne šole.

Za predah med pogovori sta poskrbela mlada glasbenika Gal Podjavoršek na violončeli ter Ajaž Praznik, ki je zapel in zaigral na kitaro. Po koncu programa, so se udeleženci še podružili in pokramljali med seboj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi