Drugi novoletni bazar Vrtca Urša

V soboto, 7. decembra 2013, so v Češminovem parku v Domžalah izvedli drugi novoletni bazar vseh enot Vrtca Urša. Pri prodaji izdelkov, ki so jih otroci naredili s pomočjo vzgojiteljic v vrtcih in doma s pomočjo staršev, so sodelovale enote Vrtca Urša: Češmin, Bistra in Čebelica.

Dobro organizirani starši in nekaj vzgojiteljic je bilo na prodajnih stojnicah že pred deveto uro, saj je bilo izdelke potrebno pripeljati in zložiti na police, da bodo čim bolj na očeh kupcev. Bazar se je odprl ob deseti uri in je trajal do dvanajste ure. Kljub izredno gosti megli se je bazarja udeležilo veliko obiskovalcev, od dedkov in babic, staršev in sorodnikov otrok, do prijateljev in znancev, ki so pridno kupovali izdelke. Prodajali so kreativne izdelke, ki so jih skupaj z otroci ustvarili vzgojitelji in starši; voščilnice, novoletne okraske za na smrečice, rabljene a čiste igrače, knjige in slikanice, suho sadje, čaje, oreške, lepe ptičje krmilnice, saj se letos baje pričakuje huda zima in bodo ptice zelo potrebne naše pomoči, da bodo preživele zimo, plišaste živalce in še in še.

Kot sta dejali Tina Štifter, predsednica UO sklada Vrtca Urša in pomočnica ravnateljice Vrtca Urša Urša Javoršek, bo ves izkupiček namenjen socialno ogroženim otrokom. Mi pa lahko rečemo, da gre za zelo lepo gesto Sklada in vrtca Urša, saj se je lani na prvem bazarju zbralo čez 2.500 evrov.

Ker je bilo kar precej hladno, so poskrbeli tudi za okusen vroč čaj in omamno dišečo kavo, dobilo pa se je tudi kaj sladkega za pod zob.

Vsi, ki bi si želeli donirati sredstva v Uršin sklad, si več o tem lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi