Dragi Miklavž, prinesi mi dobrot s tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko …

Miklavž po navadi prinese suho ali sveže sadje in sladke dobrote. Prav te pa ste si včeraj lahko privoščili na Miklavževi tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki je potekala od 8. do 13. ure na Glavnem trgu. Okoliški pridelovalci so ponudili vse tisto, kar tudi sami skuhajo, spečejo in pridelajo skladno z naravnimi danostmi letnega časa.

Tokrat so se z izdelki in pridelki predstavili: Kmetija Trebušak, Hiša slaščic Tarangela, trgovina Zlata ptička, Hiška pisanih daril, Reciklarnica, Kmetija Pr`Anžič, Kmetija Pr`Gabršk, Domače mesnine Soud, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Moja narava, Kmetija Šenveter, Kmetija Vrabec iz Krasa, Kmetija Pelicon iz Goriških Brd, lončarka Mojca Žalik, Zavod Grunt in rokodelka Marija Šmidovnik. Na včerajšnji Miklavževi tržnici so prvič gostili tudi stojnico Zavoda Litopolis z lokalnimi rokodelskimi izdelki.

V spremstvu angelčkov in parkeljna se je med stojnicami sprehodil tudi Miklavž, ki je najmlajše obdaril s sladkimi darilci in suhim sadjem. Na uho nam je prišepnil, da bo ponoči pustil sladka presenečenja vsem pridnim, ki smo nastavili peharje, vsem porednim pa bo prinesel šibo. Za plesni program so poskrbele plesalke Plesnega kluba Šinšin Kamnik, za zvoke domače glasbe pa mladi Ansambel Šus iz Tuhinjske doline. Posebnost tokratne tržnice je bila tudi izmenjava igrač, na eno izmed stojnic so otroci lahko prinesli igračo, ki je ne potrebujejo več in si izbrali drugo.

Podprimo lokalne ustvarjalce tako, da pri njih kupimo kakšno darilo zase ali za drage in si privoščimo lokalno pridelano hrano v prazničnem decembru.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!

Avtor: Sabina Romšak; Foto: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Tagi