Donacija Občine Domžale prizadetim v novembrskih poplavah

Župan Občine Domžale, Toni Dragar je v petek, 14. decembra 2012, županu Mestne občine Slovenj Gradec, Andreju Času, izročil ček v vrednosti 8.000 EUR kot finančno pomoč za sanacijo novembrskih poplav.

»V občini Domžale na srečo nismo imeli večjih težav v novembrskih poplavah, smo pa pozorno spremljali dogajanja po Sloveniji, razdejanja, ki so jih povzročile poplave ter stiske in obup prizadetih ljudi. Vedno pravim, kadar je nekdo v težavah, mu priskočimo na pomoč. Zato sem predlagal Občinskemu svetu Občine Domžale, da pomagamo ljudem, ki so jim poplave povzročile škodo v svojih domovih« je uvodoma dejal župan, Toni Dragar.

Območje Mestne občine Slovenj Gradec so novembrske poplave zelo prizadele. Poleg škode v gospodarskih poslopjih je nastala tudi ogromna materialna škoda v stanovanjskih hišah in na komunalni infrastrukturi.

Finančno donacijo Občine Domžale bodo v Slovenj Gradcu porabili za financiranje proračunske postavke, iz katere bodo občankam in občanom, ki so v poplavah utrpeli materialno škodo v bivalnih prostorih, dodelili finančno pomoč.

Župan, Andrej Čas se je ob tej priložnosti županu, Toniju Dragarju iskreno zahvalil v imenu občank in občanov Slovenj Gradca ter mu zagotovil, da bodo donirana sredstva preudarno porabljena, predvsem pa da bo v veliko pomoč pri pokrivanju proračunskega primanjkljaja, ki je nastal ob sanaciji škode, ki je bila samo na stanovanjskih objektih ocenjena na približno milijon evrov. »Malo je takšnih Občin, ki so se odločile, da nam pomagajo in to je za nas res neprecenljiva in lepa gesta. Še enkrat hvala« je zaključil župan, Andrej Čas.
 

Avtor: Občina Domžale
Tagi