Domžalskim reševalcem na nujni vožnji skozi gnečo pomagal policist

Skupaj smo močnejši - ustvarimo reševalni pas

V primeru ustavljanja ali zastoja prometa na avtocesti ali hitri cesti z dvema ali več pasovi za vožnjo v eno smer, morajo vozniki takoj ustvariti reševalni pas, ki je dovolj širok za vožnjo intervencijskih vozil. Žal se še mnogokrat zgodi, da nekateri vozniki tega ne storijo, zaradi česar imajo intervencijska vozila otežen dostop do kraja prometne nesreče in ponesrečencev ali pa če so na nujni vožnji, ki se zaradi tega podaljša. Treba se je zavedati, da vzpostavitev reševalnega pasu ob vsakem zastoju lahko odloča o preživetju poškodovane ali kritično obolele osebe.

Ljubljanski policist je v ponedeljek pri svojem delu opazil reševalca NMP Domžale, ki sta se prebijala čez gnečo, da bi lahko osebo čim hitreje pripeljala v UKC Ljubljana in ji s tem rešila življenje. Da je bila pot hitrejša jima je policist priskočil na pomoč, zapiral križišča in ustvarjal reševalni pas pred njima.

“V interventnih službah se sporazumevamo praktično že brez besed, saj nas vse druži ista stvar: Da pomagamo ljudem – skupaj smo močnejši. Če združite moči z nami, bodo naše intervencije še uspešnejše, zato na vseh cestah ustvarite reševalni pas!“, so na svoji FB strani zapisali na Policijski upravi Ljubljana, kjer so objavili tudi spodnji video posnetek policista, ki je v gneči na pomoč priskočil reševalcema.

Miha Ulčar; Video: PU Ljubljana

 

Tagi