Domžalskim gasilcem voščili prijatelji iz Dekanov

V teh prazničnih dneh si med seboj izmenjamo številna dobra voščila. Teh so bili v soboto, 27. decembra 2014, deležni tudi gasilci PGD Domžale – mesto, saj so jih obiskali gasilci iz PGD Dekani, s katerimi prijateljujejo že enajsto leto.

Vsako leto vodstvo Prostovoljnega gasilskega društva Dekani obišče svoje pobratene kolege iz PGD Domžale – mesto, kjer si izmenjajo voščila in koledarje, seveda pa pogovor vedno nanese tudi na gasilstvo in vse kar je povezano z njim.

Delegacijo iz PGD Dekani so sestavljali Marko Obad (predsednik), Adam Gregorič (poveljnik) in Gregor Golja (član). Sprejeli pa so jih domžalski gasilci pod vodstvom poveljnika Marka Kovača.

Gasilci PGD Domžale – mesto in PGD Dekani so pobrateni že enajsto leto. Prijateljsko sodelovanje obsega številna srečanja, izmenjava izkušenj in dobrih praks. V letošnjem letu so izvedli tudi dve skupni vaji in sicer prvo v Domžalah in drugo v Dekanih. V Domžalah so se meseca maja letos lotili skupnega gašenja vozila. V Dekanih pa so imeli meseca novembra skupno vajo požara v stavbi. Takrat so si ogledali tudi Darsov nadzorni center na Kozini.

Domžalski gasilci so po pogostitvi in izmenjavi voščil ter koledarjev, svoje prijatelje iz Dekanov odpeljali še na bližnjo tržnico, kjer so si gostje ogledali zabavno prednovoletno prireditev, ki je potekala pod okriljem Radia Veseljak.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Janez Ravnikar (vaja v Domžalah), Marko Kovač (vaja v Dekanih)
Tagi