Domžalski Pirati Domu upokojencev Domžale podarili terapevtskega mačka

Člani Piratske stranke delujejo tudi na območju domžalske občine. Na zadnjih lokalnih volitvah jih je obkrožilo dovolj občanov, da so pridobili financiranje njihovega delovanja s strani Občine Domžale. Katja, Maks, Miško in Urška so povedali, da izražajo veliko hvaležnost za to finančno podporo in so zato odločeni vrniti del tega financiranja nazaj družbi, na način, ki bo imel pozitiven vpliv na naše občane.

Z veseljem sporočajo javnosti, da so se odločili podariti terapevtskega mačka Domu upokojencev Domžale. Direktorica mag. Nataša Zalokar je Katjo, Maksa, Miška in Urško pričakala v preddverju Doma upokojencev Domžale ter jih pospremila v drugo nadstropje, kjer so jih že čakali stanovalci doma s terapevti in drugimi zaposlenimi. Ravno so končali dopoldansko telovadbo, zato so z velikim zanimanjem sprejeli člane Piratske stranke, ki so jim podarili terapevtskega mačka.

Stanovalci so zelo hitro posvojili mačka ter ga crkljali in česali z glavnikom, maček pa je veselo mijavkal in predel. Seveda je terapevtski maček na baterije, kljub temu so ga stanovalci vzeli za svojega, sedaj pa že poteka glasovanje, kakšno ime bo ta terapevtski mucek nosil. Po prevzemu v zgornjih prostorih doma so se odpravili še na teraso doma, kjer jih je pričakala druga skupina stanovalcev. Tudi ti so hitro sprejeli novega člana doma, pokazali pa jim so tudi tri žive mucke, ki jih imajo pred domom.

Kot je dejala Urška Orehek iz Piratske stranke, je terapevtski maček namenjen izboljšanju kakovosti življenja ljudi z demenco, zato verjamejo, da bo imel pozitiven vpliv na stanovalce doma. Ta gesta je del njihovih prizadevanj za podporo in skrb za naše občane ter prispevek k njihovem boljšem počutju. Z namenom predstavitve in prevzema terapevtskega mačka so organizirali srečanje v Domu upokojencev Domžale. Na srečanju so predstavili delovanje in koristi terapevtskega mačka ter pokazali, kako lahko ta naprava izboljša življenje stanovalcev z demenco. Poleg tega so bili v Domu upokojencev Domžale tudi na voljo za odgovore na morebitna vprašanja ali razpravo, kako lahko Pirati prispevajo k dobrobiti in blaginji občanov Domžal, pa tudi širše. Tako v Piratski stranki kot vodstvo Doma upokojencev Domžale verjamejo, da bo ta gesta koristila stanovalcem in prispevala k njihovemu boljšemu počutju.

Pri predaji smo bili navzoči tudi novinarji našega spletnega portala, saj želimo, da jim v podobnih gestah sledijo tudi ostale politične stranke.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi