Domžalski in ihanski gasilci na skupno življenjsko pot pospremili Sonjo in Primoža

Velikokrat se zgodi, da iz gasilskih vrst vzklije tudi ljubezen, saj veste tista, ko jo je nato potrebno okronati pred matičarjem in pred oltarjem. In ravno to sta minulo soboto brez obotavljanja pred številnimi svati storila Sonja Pavlišič in Primož Orešek, oba gasilca od pete do glave. Sonja prihaja iz PGD Domžale-mesto, kjer opravlja funkcijo predsednice društva, Primož pa prihaja iz sosednjega PGD Ihan. To pa pomeni, da so imeli na ta dan veliko dela tudi gasilci, ki so ju zalili, kot se spodobi na dan poroke.

Da je bil poročni dan za Sonjo Pavllišič in Primoža Oreščka popoln, je poskrbelo tudi lepo sončno vreme, ki je v njun dan pričaralo tisto pravo vzdušje. Za tega pa so poskrbeli tudi svatje in gasilci, ki so ju pospremili na njuno skupno življenjsko pot. Civilna poroka, ki jo je vodil župan Toni Dragar je potekala v poročni dvorani Kulturnega doma Franca Bernika v Domžalah. Po zaobljubah je sledilo obvezno metanje riža, nato pa je gasilska desetina, ki se je kasneje odpravila v Dekane na tekmovanje, kjer so osvojili prvo mesto in prehodni pokal poskrbela, da sta mladoporočenca videla Domžale s ptičje perspektive, saj so ju dvignili z gasilsko avtolestvijo.

Po civilnem delu je sledila še poroka v domžalski cerkvi, kjer so za večne zaobljube poskrbeli mag. Klemen Svetelj, prelat Stanislav Zidar in Alojz Grebenc, župnik v Dolu pri Ljubljani. Člani vokalne skupine Šepet iz Beričevega pa so s svojimi glasovi poskrbeli, da je po cerkvi odmevala pesem. V času, ko je potekal obred so gasilci PGD Domžale-mesto in PGD Ihan družno pred cerkvijo postavili vse potrebno, da so ju nato »pošteno« zalili in na ta način pospremili na njuno skupno življenjsko pot. Mladoporočenca in svatje pa so se na to odpravili še na 902, kjer je vse do jutranjih ur potekala svatba, kot se spodobi.

Čestitkam mladoporočencems se pridružujemo tudi mi!

Več foto utrinkov s čarobnega dne si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi