Domžalski dušni pastir, župnik mag. Klemen Svetelj jih je dopolnil 40

V nedeljo, 13. novembra 2016, je bilo v domžalski cerkvi Marije Vnebovzete na Goričici veselo, saj so se pri sveti maši ob 10. uri zahvalili Bogu za zakonce jubilante ter njihov zgled zakonskega življenja. Srečanje zakoncev jubilantov poteka vsako leto, praznujejo pa tisti zakonci, ki praznujejo 5, 10, 15, 20, 25, … do 60 in več let. Zakonci jubilanti, ki so v dobrem in slabem preživeli vso obdobje zakonskega življenja.

Jubileju pa se je pridružil tudi naš dušni pastir, župnik mag. Klemen Svetelj, kateremu so pri večerni sveti maši pripravili presenečenje. Že na začetku svete maše je župnik dejal: "Vidim kar nekaj obrazov, ki so bili že dopoldne pri sveti maši. Mogoče se nekaj pripravlja, saj ne smem v nekatere prostore …". Res se je pri sveti maši zbralo staro in mlado, vse delujoče skupine v cerkvi in ob njej; od skavtov, otroški, mladinski in odrasli mešani pevski zbor, župnijski in pastoralni svet, mladinske skupine, zakonske skupine …, ki so s petjem in branjem beril, prošenj in zahval popestrili sveto mašo ter tako večer naredili nepozaben. Tako so vse skupine pred blagoslovom, ob koncu svete maše pripravile župniku mag. Klemnu Svetelju za 40. rojstni dan, ki ga ima uradno danes, 14. novembra 2016, nepozaben večer z dobrotami in izrečenimi dobrimi željami ob okroglem jubileju ter z nadaljnjim sodelovanjem v skupno dobro. Župnik Klemen se je vsem zahvalil za dobrote in dobre želje ter poprosil za delitev vseh dobrot s farani, ker kot je dejal, bo drugače dobil sladkorno. Tako se je po blagoslovu v veroučnih učilnicah ob okrogli obletnici župnika nadaljevalo slavje še pozno v noč.

Tudi z naše strani župniku mag. Klemnu Svetelju obilo zdravja, sreče in Božjega blagoslova in da bi še naprej kot dušni pastir vodil svoje farane.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi