Domžalske Špelce in Jankoti v Državnem zboru

Med 22. in 25. novembrom 2022, so se v Državni zbor Republike Slovenije na ogled postavile prelepe punčke iz cunj iz Unicefovega programa POSVOJI PUNČKO – REŠI OTROKA.

Vsa ta razstavljena, pisana druščina je delo pridnih, neumornih rok Unicefovih prostovoljk iz cele Slovenije. Med njimi smo tudi Lipovke. V sedemnajstih letih delovanja smo izdelale skoraj 5000 domžalskih Špelc in Jankotov. Donacija 20,- evrov krije strošek cepiva proti šestim nalezljivim otroškim boleznim za enega afriškega otroka.

Odprtja razstave so se udeležili: predsednica DZ,  mag. Urška Klakočar Zupančič, pravosodna ministrica, Dominika Švarc Pipan in še nekateri poslanci.

V pozdravnem nagovoru je izvršni direktor UNICEF Slovenija, Tomaž Bergoč poudaril, kako pomembna je ta humanitarna akcija, ki se je pred dvajsetimi leti začela, po italijanskem vzoru in je v Sloveniji s pomočjo prostovoljk in donatorjev rešila preko 20.700 otroških življenj iz nerazvitih dežel sveta.

Tokrat so svoj prispevek, tridesetih punčk iz cunj, dodale tudi obsojenke in pripornice iškega zapora.

Lipine prostovoljke vas vabimo k posvojitvi punčk iz cunj vsak petek, od 9. – 11. ure, v prostorih društva LIPA Domžale, Ljubljanska 58.

Avtor: Mirjana Kavčič; Foto: Metka Paternoster

Tagi