Domžalska Kuhna na plac zopet odpira svoj lonec

Kaj je že Kuhna na plac, se boste vprašali? To je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je lansko leto poživila in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. Pred vrati je druga sezona Kuhne na plac, ki bo obiskovalcem zopet nudila lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Domžalska Kuhna na plac bo svoj lonec zopet odprla v soboto, 1. aprila 2017 od 10. do 15. ure.

Na Občini Domžale, ki bo letos že drugo leto organizirala Kuhno na plac, pravijo, da je poleg kulinarike glavni poudarek na druženju: »Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače. Na stojnicah bodo kuhali lokalni in slovenski ponudniki. Vsak od njih bo imel v ponudbi tri različne jedi, zato zagotavljamo pestro ponudbo obrokov, med katerimi bo prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu.« Na račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, jedi na žlico, gurmani, vegetarijanci, vegani kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi. Poleg Kuhne na plac bodo svoj prostor dobili tudi različni ponudniki hrane s svojimi izdelki oziroma tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami.

»V letu 2017 je predvidenih šest prireditev Kuhna na plac, in sicer vsako prvo soboto v mesecih: april, maj, junij, julij, september in oktober«, so še povedali na Občini Domžale.

Kuhno na plac najdete tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/KuhnaNaPlac/ in Instagramu @kuhna.na.plac.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Primož Lavre
Tagi