Domžalec z vami že 8 let. Hvala vam, da ste del zgodb, ki povezujejo!

Spletni portal Domžalec je danes dopolnil 8 let. Za njim je 2.950 dni neprestanega dela, saj v vsem tem času ni bilo dneva, da ne bi postregel z novimi novicami in zgodbami, ki smo jih ustvarili skupaj z vami. Kar 12.000 zgodb se je nabralo v vseh teh osmih letih. Med njimi smo delili tudi številne zanimive zgodbe, ki jih ustvarjajo ali soustvarjajo posamezniki ali organizacije. In prav zaradi takšnih prijetnih zgodb, ki jih ni bilo malo, smo si pred leti za slogan oziroma vodilo Domžalca izbrali »Zgodbe, ki povezujejo.«

Dnevi tečejo, vreme se spreminja, z drevja odpada listje in barve narave se menjajo … mi se staramo … otroci rastejo. Domžalec, ki ga drage bralke in bralci radi prebirate, se je rodil oziroma luč sveta ugledal 10. oktobra 2012. Zdi se mi, kot da bi bilo še včeraj, ko se je vse skupaj začelo. Na začetku smo bili zelo skromna ekipa v majhnem številu, z leti pa smo postali vedno večji. Danes nas je v ekipi že skoraj dvajset. Gre za sodelavke in sodelavce, med katerimi smo novinarji, kolumnisti, fotografi, snemalci, računalničarji – tehnična podpora, voditelji oddaj in sodelavci v marketingu. Vse pa nas povezuje Domžalec in seveda ve drage bralke in dragi bralci, ki vas je vedno več in to od vsepovsod, tudi iz tujine.

Glavni cilj od samega začetka, ki ga zasledujem z ekipo že osmo leto ostaja enak in sicer, da hitro in ažurno informiramo javnost z različnimi vsebinskimi novicami z območij občine Domžale in ostalih okoliških občin. Ta cilj dobro zasledujemo, saj novice objavljamo ves čas, ne glede na to ali gre za delavnik, vikend ali praznik. Domžalec je spletni medij, kar pomeni, da si ne moremo privoščiti, da ne bi objavili vsaj nekaj novic dnevno. Zavedam se, da je spletni medij živa stvar, zato je takšno delo način življenja. Od jutra, ko se zbudiš do večera, ko greš spat si nenehno vpet v kreiranje novih vsebin, ne glede na praznične dni. Drugi cilj je, da vedno znova nadgrajujemo in posodabljamo portal in dodajamo nove vsebine. Dve leti in pol nazaj je portal doživel oblikovno prenovo in posodobitve, ves čas dodajamo nove vsebine, širimo obstoječe okvirje in se trudimo ostati motivirani preko novih izzivov. Ta cilj lahko dosegamo z odličnim kolektivom, ki je iz leta v leto številčnejši, posledično se pojavi več novih idej, ki jih skupaj tudi uspešno realiziramo.

Odzivi vas dragih bralcev, katerih število vseskozi in vztrajno narašča, so pozitivni. V osmih letih letih smo objavili skorajda 12.000 prispevkov, ob tem pa posneli velike količine fotografij in video vsebin. Skorajda ni prireditve, dogodka ali kakšne druge aktivnosti, ki se dogajajo v Domžalah in okolici, da je ne bi obiskali naši novinarji. Prav tako se zavedamo, da je ažurnost pomembna za bralce, zato ste ob primeru nesreč, požarih ali drugih naravnih nesrečah, vedno obveščeni hitro in ažurno s podanimi uradnimi informacijami. Skupaj z vami smo našli marsikatero izgubljeno ali odtujeno stvar, pomagali iskati pogrešane osebe ter tudi pripomogli k temu, da se je kje kakšna neurejena stvar uredila. Prav tako smo skupaj z vami spletli številne zanimive zgodbe in jih delili s širšo javnostjo.

V letu 2019 je naš portal obiskalo 435.900 uporabnikov, zabeležili smo 3,8 milijona prikazov strani, najbolj pa smo ponosni na podatek, da je kar 70% naših uporabnikov zvestih našemu portalu, ki nas obiskujejo na dnevni bazi. Da smo postali nepogrešljiv medij, pove tudi to, da številka uporabnikov in ogledov stalno strmo narašča. O tem veliko pove letošnja statistika, saj je do konca meseca septembra naš portal obiskalo 580.200 uporabnikov, zabeležili pa smo 4,3 milijona prikazov strani (73% rast uporabnikov in 54,4% rast prikazov strani).

Ob tej priložnosti se moram zahvaliti vsej moji ekipi, ki na različne načine skrbi, da Domžalec bralcem vsak dan znova ponudi nove vsebine. Prav vsakemu izmed njih iz srca hvala za njihov trud, da Domžalec raste iz dneva v dan. Hvala tudi moji dragi Ingi, ki mi stoji ob strani in me podpira pri mojem delu. In seveda, da sprejema moje delo, kot način življenja, ki je postal tudi njen. Danes je poskrbela, da bo Domžalec svoj 8. rojstni dan praznoval s prekrasno torto iz borovnic.

Posebna zahvala gre vsem našim poslovnim partnerjem, ki nam zaupajo v vedno večjem številu. Mnogi med njimi se k nam vračajo vedno znova, saj z usmerjenimi oglaševalskimi akcijami skupaj dosegamo odlične rezultate.

Seveda gre velika zahvala tudi vam drage bralke, dragi bralci, ker nas spremljate in nam zaupate. Mi vam obljubljamo, da se bomo še naprej trudili in da boste vsak dan na tekočem s svežimi informacijami in zgodbami, ki povezujejo. Prav tako bomo korak za korakom ponudili tudi nove vsebine. Gremo naprej!

Miha Ulčar, urednik

 

Tagi