Domžalec Miha jo je do 40-tega prbrisov

Na Partizanski ulici v Domžalah je bilo 17. februarja 2016, v večernih urah obsedno stanje. Od nikjer so se nenadoma pojavili avtomobili, čisto počasi pripeljali po ulici ter se ustavili na številki 3. Sosedje so dvignili glave, novodobne varnostne naprave so izza zaves čekirale vse premike specialcev. En avto je celo pripeljal na dvorišče in ko smo čakali, koliko specialcev bo poskakalo in avta, se ni zgodilo nič od tega. Iz avta je počasi prilezel gospod srednjih let ter počasi odprl prtljažni prostor. V notranjosti se je pokazala lepa, doma izdelana miza z velikim znakom na sredini. Znak 40. S ceste so prišli še drugi specialci, pograbili mizo ter jo prislonili ob steno hiše, zraven balkona. Čez balkon je splezala četverica najbolj nabritih specialcev z rolo v rokah, ter jo začeli razvijati. Transparent se je vil čez cel balkon, na levi neki majhni otroci, na sredini veliko 40, na desni pa odrasel dedec. Komaj sedaj smo spoznali, da je na transparentu domačin v tej hiši, ki je zapustil puste vmesne številke ter se zaokrožil na številki 40.

Vodja specialcev je prišel do domačina in da ta ne bi poskušal z kakšnimi triki in kakšnimi borilnimi prijemi, mu je hitro čez glavo poveznil majico in jo nataknil še na roke. Tako je bil sedaj domačin onesposobljen za kakršen koli odpor od okrogle letnice. Ni mu kazalo drugega, kakor da se vda v usodo ter vsem navzočim pokaže napis ki je krasil prisilni jopič. Na prvi strani se je bohotil napis: "Na domžalčkov portal bom napisov, da sm do 40ega prbrisov". Ker ni imel kam, nam je pokazal še hrbtno stran, na kateri je pisalo:" 40 let sem slovenc, ne jamram, sprjaznu sm se, da ne morm ležat u senc. Zares zagrabm za vsako novico, umes pa prekopljem kšno gredico".

Specialci so pripeljali moško kolo, na prtljažniku velika torba polna revij in okroglo letniku drugega ni ostalo, kot da dobi na glavo čelado, ter zajaha rdečega lepotca. V začetku je šlo bolj bogo, saj je bil sedež previsoko, kar se je pozneje izkazalo za odlično potezo. Okroglo letnik se je tako navdušil nad rdečim lepotcem, da je skoraj oddivjal v Mercedes bar v središče Domžal na nekaj ta kratkih, a ker je vzoren voznik, je zagledal tablo na drogu v njegovi ulici, na kateri je pisalo: "Pozor! Vozi počasi. 40 letnik na vasi", je upočasnil, se vrnil na dvorišče ter rajši šel skupaj z nami na kratkega. In da nam nebi slavljenec med praznovanjem res kam pobrisal z rdečim lepotcem, so rdečega lepotca specialci urno dvignili na mizo ter ga pribili nanjo, okrog pa potegnili trak, na katerem so se bohotile številke 40. Seveda je bilo okroglo letniku potrebno natrositi kar nekaj levitov in napotkov za nadaljnjo življenje. Sledile so čestitke navzočih, nakar nas je slavljenec povabil v kevder, kjer smo ob dobri hrani in pijači zalili okroglo 40-o.

Miha, tudi sodelavci na Domžalca ti želimo še veliko dobrih člankov, lepo špricaj rdečega lepotca z WD-40, da bova potem skupaj kolesarila od dogodka do dogodka v lovu za dobrim člankom.

Več foto utrinkov je pa TUKAJ. 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi