Domžale gostile zmagovalno turo za dober namen z avtodomom Tadeja Pogačarja

V ponedeljek, 9. septembra 2024, je potekal poseben dogodek, ki združuje strast do kolesarjenja in dobrodelnost. Ob 15.20 se je v Komendi pričela prva etapa kolesarske Zmagovalne ture, ki je vodila skozi Domžale in se zaključila v Ljubljani. Ob 16.00 uri so se kolesarji Pogi Teama skupaj z županjo mag. Renato Kosec in ekipo Občine Domžale, ustavili na Tržnem prostoru v Domžalah. Tam je bila prisotna tudi ekipa Hitradia Center v avtodomu Carthago, v katerem je potoval vrhunski kolesar Tadej Pogačar. Ta avtodom bo na dobrodelni dražbi, za del sredstev se poteguje tudi Občina Domžale. Prireditev je vodil Gašper Bolhar, za popestritev programa pa so poskrbele plesalke Plesne šole MIKI.

Kot poudarja Tadej Pogačar, smo skupaj močnejši. Vabljeni, da se pridružite tej kolesarski avanturi in prispevate k pozitivni spremembi v skupnosti. Še preden bo najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar skušal na Svetovnem prvenstvu osvojiti mavrično majico, se bo to jesen na slovenskih cestah zgodil dobrodelni projekt, katerega ambasador je prav Tadej Pogačar.  V ponedeljek, 9. septembra, se je začela Zmagovalna tura za dober namen, ki jo v sodelovanju z njim organizirata Hitradio Center in Carthago.

Na tržnem prostoru v Domžalah  so kolesarje in avtodom Tadeja Pogačarja pričakali poleg obiskovalcev tudi Gašper Bolhar, ki je vodil krajšo prireditev. Skupaj z avtomobili ekipe Hitradia Center ter  avtodomom  Carthago so prikolesarili kolesarji Pogi Teama, z njimi pa tudi  županja Občine Domžale mag. Renata Kosec in prvi trener Tadeja Pogačarja Miha Koncilja. Ustavili so se na tržnem prostoru, kjer je  direktorica Carthaga Sandra Županec povedala nekaj besed o Zmagovalni turi za dober namen. »V podjetju Carthago smo skupaj s Tadejem Pogačarjem in v sodelovanju s Hitradiem Center zasnovali edinstven projekt, ki združuje strast do športa in srčnost dobrodelnosti. Avtodom, ki je bil zadnji dve leti Tadejev sopotnik na njegovih zmagovalnih turah, bo kmalu našel novega lastnika na dobrodelni dražbi. Želimo, da vozilo, ki nosi v sebi zgodbo o uspehu, predanosti in vztrajnosti, postane simbol upanja in podpore tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Vabimo podjetja in posameznike, da se pridružite naši plemeniti akciji in sodelujete na dražbi. S svojim nakupom boste omogočili svetlejšo prihodnost izbranim prejemnikom sredstev,« je dejala direktorica Županec.

Nekaj besed sta spregovorila tudi županja Občine Domžale mag. Renata Kosec,  saj se za del sredstev poteguje tudi Občina Domžale, ki se pridružuje povabilu organizatorjev k sodelovanju in oddaji ponudbe za nakup avtodoma, ki je na dobrodelni dražbi. Ponudbe se zbirajo do 20. septembra 2024, ter Miha Koncilja, ki je  bil  prvi trener Tadeja Pogačarja, sedaj je  športni direktor in trener Pogi Team UAE Generali, ambasador programa Generali ZAME in iskalec talentov. Med drugim je leta 1999 osvojil tudi naslov državnega prvaka v cestnem kolesarstvu. Avtordom Carthago je vozil Klemen Kopina, družbo pa sta mu delali Melani Mekicar in Vesna Ponorac. Vsi so Radijski voditelji.

Z zmagovalno turo za dober namen se bodo kolesarji podali na 10 etap, ki bodo potekale po vsej Sloveniji, z začetkom v Pogačarjevem rojstnem kraju Komendi in zaključkom v Ormožu. Na 420 kilometrov dolgi turi jih bo ves čas spremljal avtodom Carthago, ki ga je Tadej Pogačar uporabljal na vseh zadnjih zmagovalnih poteh, vključno z dirkama po Franciji in Italiji. Za avtodom bo v času trajanja ture potekala dražba po izklicni ceni 50. tisoč evrov, celoten izkupiček od dražbe pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene: delno Pogačarjevi fundaciji za boj proti raku, občinama Odranci in Ormož ter izgradnji varne infrastrukture za slovenske rekreativce – natančneje za izgradnjo kolesarskih in  pešpoti v eni izmed slovenskih občin.

V slavnem avtodomu bodo radijci skupaj preživeli 10 dni. Ves čas trajanja akcije bodo voditelji Hitradia Center Klemen Kopina, Vesna Ponorac in Melani Mekicar živeli in oddajali iz slavnega avtodoma. V njem bodo gostili številne znane Slovence iz sveta športa in zabave, kot gost se jim bo pridružil tudi oče našega šampiona Mirko Pogačar.

Po nekaj neverjetnih mesecih, ki so za Tadejem Pogačarjem, je čas za še eno posebno turo – zmagovalno turo za dober namen. Odločili so se, da avtodom  Carthago, ki je bil z Tadejem na njegovih zmagovalnih poteh, dobi novega lastnika na dobrodelni dražbi. Tadej Pogačar upa, da jim bo zmagovalna tura s Carthagom in Hitradiem Center uspela, zato vabijo vse kolesarje, da se jim pridružijo, saj verjamejo, da so skupaj močnejši,  je pred začetkom dobrodelnega projekta povedal trenutno najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar.

Projekt nestrpno pričakujejo tudi na Hitradiu Center.  Cela ekipa je že v nizkem štartu in komaj čaka, da grejo na teren. Čeprav jih čakajo številni izzivi, se projekta izjemno veselijo, saj se bomdo tako poklonili našemu asu Tadeju Pogačarju, ki je postavil nove mejnike v slovenskem in svetovnem kolesarstvu. Upajo, da bojo z dražbo avtodoma uspeli zbrati čim več, voditelji radia pa že nestrpno pričakujejo, da bodo lahko  v živo pripravljali program in vsebine za socialna omrežja iz vozila, ki ga je uporabljal prvi kolesar sveta.

Etape bodo potekale v popoldanskem času od 15.00 ure dalje, vsi, ki se želijo pridružiti na kateri od tras, pa se lahko prijavijo TUKAJ,  kjer je tudi seznam vseh etap po posameznih dnevih.

Avtor Miro Pivar foto; video; Miro Pivar

 

 

Tagi