Domžalčanka Ema Smolnikar državna prvakinja v igranju na diatonično harmoniko!

Minuli vikend je na Velikem Trnu pri Krškem potekalo 18. državno prvenstvo harmonikark, ki igrajo na diatonično harmoniko in 2. državno prvenstvo harmonikarjev pevcev. Državna prvakinja 2015 je postala Domžalčanka Ema Smolnikar, naj vižarka 2015 pa je postala Marcela Barle.

Po poročanju portala Narodnjak.si se je na tekmovanju letos pomerilo 16 deklet iz vseh koncev Slovenije, z nazivom "Državna prvakinja 2015 v igranju na diatonično harmoniko" pa se je okitila Ema Smolnikar, občinstvo pa ji je z glasovi podelilo še nagrado za najprikupnejšo tekmovalko. Drugo mesto je zasedla Eva Antončič, tretje mesto pa je pripadlo Nikiti Kapušin Galuh.

Tekmovalke je ocenjevala strokovna žirija v sestavi Alojz Rauch iz Novega mesta, Zoran Kolin iz Celja in Marija Ahačič Pollak iz kanadskega Toronta. Zlate medalje so tako podelili Emi Smolnikar, Nikiti Kapušin Galuh, Evi Antončič, Ines Slobodnik, Manca Grm in Katja Jakš. Dobitnici srebrnih medalj sta Kaja Završnik in Vesna Kovačič, bronaste pa so prejele Saša Ažbe, Maja Babič in Maja Bogdanovič.

Med harmonikarji pevci je zmagala Marcela Barle, ki je osvojila naziv "Vižarka leta 2015", v njene roke pa je šel tudi pokal Vitala Ahačiča, ki so ga letos prvič podelili dekletu, ki je najbolje odigralo ljudsko skladbo. Pokal je podelila vdova Vitala Ahačiča, Marija Ahačič Pollak, še poroča portal Narodnjak.si.

Čestitke Emi tudi iz naše strani!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Eme Smolnikar
Tagi