“Dobrodelnost še obstaja med nami.” Utrinki iz III. Dobrodelnega gasilskega koncerta 2012

Dobrodelnost med nami še živi. To je bilo videti danes zvečer v Hali Komunalnega centra Domžale, kjer je potekal III. Dobrodelni gasilski koncert 2012, ki sta ga organizirala Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale. Organizatorji so bili zelo zadovoljni z odzivom, tako nastopajočih glasbenikov, donatorjev, kot tudi obiskovalcev samega koncerta.

Že uvodne minute dobrodelnega koncerta, ki so bile namenjene Godbi Domžale in nato še skupini Pajdaši, so ustvarile začetno pozitivno energijo, ki se je nato še samo stopnjevala. Za humor je ves čas koncerta, več kot dobro poskrbel humorist, igralec in povezovalec koncerta Kondrad Pižorn – Kondi, ki je z vsakim svojim nastopom, zelo nasmejal prisotno občinstvo.

Obiskovalce koncerta je pozdravil tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, ki je med drugim povedal, da je danes plemenit večer, saj so skupaj z glasbeniki in z obiskovalci dobrodelnega koncerta, naredili nekaj dobrega. »Dobrodelnost še obstaja med nami. Zelo sem vesel, da še vedno obstajajo ljudje, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč«, je povedal Dragar. Zahvalil se je Civilni zaščiti in gasilcem za njihov trud. »Ste pogumni ljudje«, je še dodal Dragar.

Da so gasilci vsestranski ljudje, ki jim tudi petje ni tuje, so pokazali člani Moškega pevskega zbora Centra požarne varnosti Domžale, ki so na koncertu zapeli dve pesmi. Naj poudarimo, da je to edini pevski zbor, med poklicnimi gasilci v Sloveniji.

Sledil je nastop zasedbe France in Korado s pevko Anito, kjer so udeleženci koncerta lahko uživali v značilno-znanem glasu pevca Korada.

Za vrhunec večera, pa je poskrbela skupina Gadi, ki postaja čedalje bolj popularna, kar se je tudi videlo v dvorani, zato so odigrali še dodatno pesem.

Ker je Občina Domžale pobratena z Občino Koprivnico iz sosednje Hrvaške, se je vabilu odzvala glasbena skupina iz Koprivnice – Veseli Podravci, ki so udeležencem prestavili glasbo onkraj meja.

Vabilu na koncert, se je odzval tudi legendarni Tine Lesjak, ki je prišel s skupino Vrt, s katero so zaigrali njegove legendarne melodije, s katerimi so zelo navdušili obiskovalce.

Sledil je pozdravni nagovor predsednika Gasilske zveze Domžale Rajko Novaka, ki je zbranim povedal, da ta dobrodelni koncert, ki je letos že tretje leto zapored, počasi postaja prav tradicionalni. »Vsi tukaj zbrani, smo vsaj poskušali narediti nekaj dobrega za druge«, je povedal Novak. Omenil je tudi, da so letos maja, iz posebnega sklada, kjer se nabirajo sredstva za pomoč potrebnim gasilcem, že pomagali eni gasilski družini ob požaru. »Trenutno je v posebnem skladu 8.000,00 €, ocenjujemo pa, da bomo z današnjim dnem, v sklad dodali še okrog 5.000,00 €« je povedal Novak. Prav tako se je zahvalil vsem nastopajočim, ki so se odzvali in prispevali ogromni delež pri izvedbi koncerta, donatorjem in vsem obiskovalcem današnjega dobrodelnega koncerta.

Na koncu pa so še nastopili še Veseli Begunjčani, ki so s svojo energijo in Avsenikovimi melodijami, dvignili dvorano na noge.

Lahko rečemo, da je dobrodelni koncert  uspel in da je dosegel svoj namen. Za to so vsekakor zaslužni organizatorji, nastopajoči, donatorji in obiskovalci dobrodelnega koncerta.

Zbrana sredstva bodo namenjena tistim, ki radi pomagajo drugim, pa bodo mogoče kdaj tudi sami potrebni pomoči.

Plemenito dejanje, za katero obstaja beseda HVALA.

Avtor: Miha Ulčar, Foto: Janez Ravnikar
Tagi