Dobrodelni projekt “Pričarajmo nasmeh” omogočil brezplačno enotedensko letovanje za 500 otrok

Rdeči križ Slovenije je že 21. leto del čudovite družbeno-odgovorne zgodbe Pričarajmo nasmeh, v sklopu katere podjetje Tuš vsako leto omogoči kar 500 otrokom brezplačno letovanje v Zdravilišču RKS Debeli rtič. Prva skupina otrok se že od sobote predaja poletnim radostim.

V 21 letih so tako pri Tušu z brezskrbnimi počitnicami na morju razveselili že 10.500 otrok. Za njihovo dobro počutje in razvedrilo skrbijo vzgojitelji, ki jih spremljajo pri družabnih, športnih in drugih aktivnostih. Otroci imajo čas tudi za počitek in sprostitev na obali ter v parku Zdravilišča. Za izvedbo letovanja vsako leto poskrbijo pri Rdečem križu Slovenije.

Tudi letos je na Debelem rtiču Tuš s partnerji omogočil brezplačno enotedensko letovanje za 500 otrok. (Foto: LR Photography)

Izbor otrok iz vse Slovenije pripravijo pri Rdečem križu Slovenije, kjer poskrbijo tudi za izvedbo letovanja v Zdravilišču RKS na Debelem rtiču: »Zahvaljujemo se Tušu za dolgoletno sodelovanje za dobrobit otrok, ki uživajo morje in druge zdravilne učinke enotedenskega bivanja v Zdravilišču RKS Debeli rtič. Otroci imajo številne aktivnosti tako v vodi kot na suhem, saj izvajamo plavalne tečaje, razne kreativne delavnice in veliko iger za socializacijo otrok, ki prihajajo iz cele Slovenije. Otroci spoznajo nove prijatelje in varno uživajo sproščene počitnice,« je povedala predsednica Rdečega križa Slovenije Ana Žerjal.

Glasbeno obarvan počitniški dan Foto: (LR Photography)

Pri Tušu že 21 let izvajajo dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, v okviru katerega vsako leto 500 otrokom omogočijo brezplačno letovanje na Debelem rtiču. Po besedah direktorja Tuša Dušana Mitiča, pri zbiranju sredstev za letovanje otrok na Debelem rtiču sodelujejo tudi njihovi poslovni partnerji in kupci: “Tako je že 21 let, tudi v času slabših gospodarskih razmer, saj je takrat še toliko bolj pomembno, da otrokom pričaramo nasmeh in jim omogočimo morski oddih.”

Petra Petravič; Foto: LR Photography

 

Tagi