Dobrodelni koncert za stolpnico, prizadeto v požaru

Hala Komunalnega centra Domžale je v petek, 31. januarja 2014, postala kraj srečanja ljudi, ki so še vedno pripravljeni priskočiti na pomoč človeku v stiski. Simfonični orkester Domžale-Kamnik je za stolpnico, ki je bila 26. oktobra 2013 prizadeta v požaru, pripravil dobrodelni koncert, ki je bil obarvan z vrhunsko filmsko glasbo.

S simfoničnim orkestrom so sodelovali še solista citrar Tomaž Plahutnik in mlada violinistka Neža Capuder, ki sta iz svojih instrumentov izvabljala mile zvoke, ki so se lepo spajali s spremljevalnim orkestrom. S svojimi glasovi pa so popestrili dve pesmi tudi pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora Muc- art iz Osnovne šole Jurija Vege iz Moravč pod vodstvom Mojce Malovrh.

Večer je bil v znamenju dobrodelnosti, odlične glasbe in dobre družbe. Simfonični orkester Domžale-Kamnik nam je predstavil glasbo iz petnajstih slovenskih in svetovnih filmov, ki so nas starejše razveseljevali pred mnogimi leti in tudi novejših letnikov. Hkrati je bil poklon vsem obiskovalcem, ki so znova pokazali, da je dobrodelnost med nami še vedno prisotna. Izkupiček od prodanih kart se bo nakazal na skupni račun etažnih lastnikov in bo namenjen izključno za sanacijo stolpnice.

Ob zaključku koncerta se je stanovalka stolpnice Matije Tomca 2, Alenka Sršen, v imenu vseh stanovalcev s cvetjem zahvalila za vso nesebično pomoč in za izvedbo koncerta dirigentu Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik, gospodu Slavenu Kulenoviću, solistoma, violinistki Neži Capuder in citrarju Tomažu Plahutniku, zborovodkinji Mladinskega pevskega zbora Muc-art OŠ Jurija Vege, Moravče, Mojci Malovrh, članici orkestra, gospe Kerčan in gospe Bogataj, županu občine Domžale Toniju Dragarju, ter direktorju Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janezu Zupančiču. Ob tej priložnosti pa bi se stanovalci stolpnice Matije Tomca 2 zahvalili tudi skrbniku Hale Komunalnega centra Domžale, Alešu Erjavšku in njegovi ekipi, ki so tehnično in tudi drugače pripomogli, da je bil koncert uspešno izpeljan, gospodu Stražarju, predsedniku KD Miran Jarc, ki je prispeval zavese in sodeloval pri pripravi odrske scene in tudi domžalskim gasilcem, ki so bili prisotni za varnost v hali in okolici.

Zahvalo vseh stanovalcev prejmejo:
Občina Domžale, Simfonični orkester Domžale – Kamnik, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, dirigent Slaven Kulenović, violinistka Neža Capuder, Citrar Tomaž Plahutnik, Mladinski pevski zbor Muc-art OŠ Jurija Vege Moravče in zborovodkinja Mojca Malovrh, Cvetličarna Omers iz Domžal, Dado Damir Peric s.p. iz Domžal, Domžalec.si., Erdani šport d.o.o. iz Domžal, Europlakat d.o.o. iz Ljubljane, JKP Prodnik d.o.o. iz Domžal, Kamniške novice, Kavarna Florjan iz Domžal, Maruša Ravnikar, Mercedes bar, Tomažin RENATA s.p. iz Domžal, Nogometni klub Domžale, Odrasli Katoliški skavti in skavtinje Slovenije, Offset tisk Matija Verčnik s.p. iz Domžal, prodajalna kmetijskih pridelkov in sadja Ložar Branko s.p. iz Domžal, radio Hit, radio Veseljak, Rožcar d.o.o. iz Domžal, Slamnik, Teja Kralj, Tiskarna Kolenc d.o.o. iz Radomelj, TSP Piskar&Co d.n.o. iz Domžal, Turbolenzza d.o.o. iz Kamnika, Varnost Ljubljana d.d. iz Ljubljane, Veto Veletrgovina d.o.o. iz Ljubljana Črnuče.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Tagi