Dobrodelni koncert skupine Kontrabant v OŠ Domžale

»Upam, da še ni prepozno, da vas še enkrat več povabim na današnji dobrodelni koncert ob 18. uri, ki bo v avli OŠ Domžale », nas je vabil Bela Szomi Kralj, vodja skupine Kontrabant.

»Morda se bo komu zazdelo, da je neprimerno, da Domžalčani in okoliški ljudje tolikokrat zapored poskušamo organizirati dogodke, kjer se nakaplja nekaj denarja za družine, katerih domovi so bili še pred kratkim eno samo pogorišče. Jaz mislim, da je najlažje dati evro ali dva in nato na te ljudi pozabiti. Težje je, ko mine mesec ali dva, gesto ponoviti. Včasih se nam zdi, da smo si pri Bogu z našim enkratnim plačilom kupili odpustek, a pomoči potrebni so vsak dan okoli nas, zato je prav, da jim ne damo samo zrno pogače, ampak da si pogačo z njim delimo, dokler ne morejo speči svoje. Dobrodelnost ni le neponovljivo dobro delo, ampak bi moral biti način življenja – človečnost», je še povedal Bela Szomi Kralj.

In celovečerni dobrodelni koncert se je začel. Sprva je kazalo, da bo vse bolj klavrno, malo pred šesto uro pa so se gostje kar vsuli in hipoma je bilo prodanih okoli tristo kart. Avla v OŠ Domžale pa se je napolnila do zadnjega kotička. Najprej je vse prisotne pozdravil ravnatelj šole Uroš Govc, nato pa je nekaj besed spregovoril poseben gost koncerta, madžarski veleposlanik v Sloveniji dr. István Szent-Iványi.

Glasbena skupina Kontrabant – v zasedbi Bela Szomi Kralj, Dušan Železnikar, Pál Szomi, Tomaž Juvančič, Matijas Severhen, nam je zaigrala in zapela same znane Kontrabantove. Poslušalci so med izvajanjem glasbe ves čas ploskali, po vsaki skladbi pa se je aplavz samo še stopnjeval. Res je bilo odlično vzdušje, skupina je zažigala na polno. Z zasedbo sta nastopili še hčerka Bele Szomija – Kika Szomi Kralj na flavti in Špela Hribar s kitaro in svojim angelskim glasom, ki se je razlegal po šolski avli.

Ker po koncu koncerta aplavza ni nehalo biti konec, so Kontrabantovci zaigrali še tri pesmi, zatem pa so se morali tudi poslušalci sprijazniti s tem, da se je koncert pač končal. Skupina je po koncertu prodala kar precej novih CD-jev. Polovica sredstev od prodanih CD-jev skupine Kontrabant je šla za stroške izdelave le-teh, druga polovica pa je šla v sklad za družine, ki so utrpele škodo zaradi požara. Tako se je na dobrodelnem koncertu skupaj s prodanimi kartami (5 evrov na osebo) in prodanimi CD-ji, nabralo nekaj čez 500 evrov.

Zelo lep koncert, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi