Dobrodelna akcija za pomoč gasilcem, kadar se znajdejo v stiski

V začetku meseca decembra lani je luč sveta ugledal krajši video pregled vseh dobrodelnih gasilskih koncertov, ki so se zvrstili v desetih letih, istočasno pa se je pričela tudi dobrodelna akcija za pomoč gasilcem in njihovim družinam, kadar se znajdejo v stiski. Dobrodelna akcija bo potekala vse do aprila 2021. Vabljeni, da tudi vi našim gasilcem pomagate po svojih močeh.

Zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale lani oktobra nista mogla organizirati dobrodelnega gasilskega koncerta in nadaljevati s plemenito plemenito tradicijo pomagati gasilcem in njihovim družinam, kadar se ti znajdejo v stiski, so se odločili, da ga tokrat pripravijo na drugačen način.

V sodelovanju s Foto, kino, video klubom Mavrica so pripravili krajši video pregled vseh izvedenih dobrodelnih koncertov, ki so se zvrstili v desetih letih. S tem so obudili deset nepozabnih večerov, ki so jih poleg gasilcev za svoje vzeli tudi številni prijatelji in podporniki. Med njimi je bilo preko 110 nastopajočih glasbenikov in glasbenih skupin, humoristov ter povezovalcev prireditev, ki so se odpovedali honorarju in zbranim na najlepši možen način polepšali večere.

Rdeča nit dobrodelnih gasilskih koncertov je pomoč gasilcem in njihovim družinam v primeru nesreče

Prostovoljni gasilci in njihove družine se prav tako soočajo s finančnimi težavami in problemi, ki jih le s svojimi dobrimi dejanji žal ne morejo rešiti. Tudi njim, kadar so v stiski, je potrebno priskočiti na pomoč. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi. To jim omogočajo zbrana sredstva na vsakoletnem dobrodelnem koncertu, ki jih zbirajo na posebnem računu Gasilske zveze Domžale, namenjene izključno pomoči gasilskim družinam. V desetih letih so na posebnem računu zbrali 59.717 evrov. Ta številka veliko pove o tem, da so bili vsakoletni dobrodelni gasilski koncerti več kot na mestu. Do sedaj smo imeli šest primerov, ko smo priskočili na pomoč s tako zbranimi sredstvi. Le-ta se podeljujejo po pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Za pomoč so skupaj namenili 26.000 evrov.

Vabljeni, da pomagate po svojih močeh

Lepo vabljeni, da se dobrodelni akciji odzovete tudi vi in po svojih močeh pomagate skladu in gasilcem, kadar se bodo znašli v stiski. Skupaj bomo dokazali, da nam ni vseeno za družbo v kateri živimo in da nam predvsem ni za njene posameznike.

Sredstva lahko donirate na transakcijski račun Gasilske zveze Domžale, Količevo 2A, 1230 Domžale, in sicer na številko TRR: SI56 0267-7025-8503-323 s kodo namena CHAR ter z obveznim pripisom namena: Pomoč gasilcem in njihovim družinam v primeru nesreče ali pa pošljete SMS (GZDOMZALE5) na številko 1919 za donacijo v vrednosti 5 €.

Ob tej priložnosti se predsednik Gasilske zveze Domžale Matjaž Korošec vsem, ki boste preko TRR računa ali SMS prispevali svoj prispevek v sklad za pomoč gasilcem in njihovih družin, v imenu Gasilske zveze Domžale iz srca zahvaljuje in dodaja: “Tako kot vsi, si želim, da se trenutna situacija čim prej umiri in da se življenje ponovno vrne v ustaljene tirnice. In seveda, da se prihodnje leto ponovno vsi skupaj v živo srečamo na 12. dobrodelnem gasilskem koncertu. Še enkrat, hvala vsem! Vse skupaj želim prijeten ogled videa in vas pozdravljam z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!”

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič, posnetek zaslona; Video: Gasilska zveza Domžale

Tagi