Delegacija Gasilske zveze Domžale na Skupščini Gasilske zveze Koprivnica

V prostorih gasilskega doma v Štaglinecu v občini Koprivnica v sosednji Hrvaški je v petek, 29. aprila 2016, potekala Skupščina tamkajšnje gasilske zveze (Redovno-izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Koprivnice), ki se jo je udeležila tudi delegacija Gasilske zveze Domžale, saj sta obe gasilski zvezi pobrateni že vrsto let, sodelovanje med njima pa poteka na odlični ravni.

Predstavniki Gasilske zveze Domžale: Stane Kovač (predsednik), Matjaž Merkužič (poveljnik), Tone Pavlič (podpredsednik), Luka Pušnik (podpredsednik), Stanko Grčač (tajnik), Janez Breceljnik (častni poveljnik), Anže Korošec (šofer delegacije) in Domžalec, so se v petek, 29. aprila udeležili redne letne Skupščine Gasilske zveze Koprivnica v kateri je združeno dvanajst prostovoljnih gasilskih društev ter en javni gasilski zavod – poklicna gasilska enota. Med obema organizacijam že več desetletij zelo zgledno poteka sodelovanje – pobratenost, zato so tovrstni medsebojni obiski postali stalnica, saj so se predstavniki GZ Koprivnica konec meseca marca udeležili tudi Skupščine GZ Domžale.

Na Skupščini je vse prisotne delegate in goste, bili so tudi predstavniki GZ Lendava, najprej pozdravil predsednik GZ Koprivnica, Ivek Golubović, ki je tudi podal poročilo za leto 2015. Iz poročil je bilo razvidno, da so bili gasilci iz pobratene Koprivnice v preteklem letu zelo aktivni. Opremili so se z novo opremo, kupili nova vozila za prevoz vode, agregati za elektriko. Sodelovali pa so na številnih tekmovanjih, tudi športnih. Golubović je med drugim izpostavil tudi dobro sodelovanje z GZ Domžale in Lendavo. Lani so jih obiskali tudi predstavniki Nacionalne garde iz ZDA. Več kot odlično pa sodelujejo tudi z preostalimi organizacijami v občini Koprivnica. Poročilo je podal tudi poveljnik GZ Koprivnica, Slavko Lakuš, ki je tudi poveljnik tamkajšnje poklicne gasilske enote. Gasilci so v letu 2015 posredovali na številnih intervencijah (požari, prometne nesreče, naravne nesreče, tehnični posegi …). Poudaril pa je tudi aktivno delovanje gasilcev v času navala prihodov migrantov skozi Hrvaško.

Predsednik GZ Koprivnica, Ivek Golubović, je velik prijatelj Domžal.

Skupščino GZ Koprivnica je pozdravil tudi predsednik GZ Domžale, Stane Kovač, ki jim je izrazil čestitke za opravljeno delo v preteklem letu ter pri preprečevanju migrantskega toka iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo. Zahvalil se je tudi za odlično sodelovanje na vseh področjih, prav tako vsako leto na gasilskem koncertu meseca oktobra v Domžalah, sodeluje kakšna glasbena skupina iz občine Koprivnica. Kovač je v svojem govoru predlagal tudi podpis tripartitnega sporazuma med Koprivnico, Lendavo in Domžalami.

Na Skupščini  je zahvalo dobil tudi Domžalec, za kar se jim lepo zahvaljujemo ter jim pošiljamo prijetne pozdrave!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi