Cof jih ima 60! Takih ne delajo več!

Kam le čas beži, kam se mu mudi… Govori besedilo pesmi. In res je tako! Če smo še v času, ko smo "gulili" šolske klopi, stokali, da čas nikamor ne gre, je bilo potem, ko smo stopili na samostojno pot, čisto drugače. Čas je začel bežati in letnice so se hitro menjavale…

Vsak izmed nas, pa ponavadi okroglo obletnico obeleži tako kot se spodobi. Takrat namreč dobiš novo številko, ki te bo spremljala nadaljnjih deset let. Obstaja pa tudi tradicija, da se tistemu, ki praznuje okroglo obletnico, postavi mlaj, ki sosede in vse ostale opominja na to, da ima nekdo "okroglo".

Ravno to se je zgodilo včeraj zvečer, ko so vaščani Homca postavili mlaj Ivanu Mikoliču oziroma Cofu, kot ga kličejo prijatelji, saj si je nadel šest križev. Ivan je Homčan od nog do glave, kljub temu da tam živi dobrih 16. let. V tem času je namreč postal pravi Homčan, saj se je aktivno vključil v okolje kjer živi. In ravno to se vidi po tem, da diha s krajem in prebivalci, saj so mu za okroglo obletnico postavili mlaj.

Seveda mlaj vsebuje tudi dodatke, ki govorijo o njemu. Od leta 1969 namreč opravlja delo tesarja oziroma krovca. Tako je med drugim že marsikomu postavil streho nad glavo. V svoji karieri pa je med drugim izdeloval tudi lesene igrače in kot pravi jih namerava izdelovati tudi v prihodnosti.

Ivanu želimo vse najboljše in še na mnoga leta!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi