Člani PGD Domžale-mesto na tekmovanju v Dekanih osvojili 1. mesto in prehodni pokal

Članska desetina PGD Domžale-mesto se je minulo soboto v Dekanih udeležila gasilskega tekmovanja, na katerem je osvojila prvo mesto, domov pa so prinesli tudi prehodni pokal.

Tekmovalna članska desetina je najprej prisostvovala na civilni poroki njihove predsednice Sonje Pavlišič, nato pa so odbrzeli v Dekane, kjer je potekalo tradicionalno gasilsko tekmovanje za pokal 14. julij 1912. Domžalčani so se odrezali izredno odlično, saj so osvojili prvo mesto in domov prinesli tudi prehodni pokal. Le-tega pa bodo lahko dobili v trajno last, če bodo zmagali še dvakrat zapovrstjo ali pa petkrat v nedoločenem časovnem obdobju. Domžalski gasilci so pokal v trajno last, ki krasi njihovo vitrino v Dekanih osvojili že pred 21. leti.

V članski desetini PGD Domžale-mesto so sodelovali: Matija Korošec (desetar), Aljoša Repanšek (sel), Ivo Kovič (strojnik), Boštjan Šturm (prvi napadalec), Matjaž Kovačič (drugi napadalec), Matjaž Korošec (prvi vodar), Matevž Hemetek (drugi vodar), Jožko Korošec (prvi cevar) in Srečo Grojzdek (drugi cevar).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Domžale-mesto
Tagi