Božiček obiskal domžalske otroke

Domžalski otroci so se v soboto, 20. decembra 2014, razveselili že drugega dobrega decembrskega moža. Tokrat jih je obiskal mož v rdečem, Božiček po imenu. Na prireditvenem prostoru v Češminovem parku ga je pričakal polno otrok s starši.

Kulturno društvo Miran Jarc iz Škocjana je pripravilo lepo pravljico o Sneguljčici, ki so si jo vsi z veseljem ogledali. Starši iz nostalgije, nadebudni mali otroci pa z spoštovanjem, saj pravljica nosi tudi sporočilo, da dobro zmaga nad zlim. Po srečnem koncu, ko je princ poljubil Sneguljčico in se je ta prebudila, so otroci skupaj s palčki, Sneguljčico in princem poklicali Božička, ki se je kar hitro odzval na njihov klice, ter se prikazal ob cerkvi na vrhu hriba, pod katero je postavljena lepa zimska vas z hlevčkom, kjer je bila tudi Sveta Marija z Jožefom in Jezusčkom ter dva jelena, ki sta zvedavo gledala čez hrib.

Ob Božičkovem prihodu na oder, so otroci polni upanja zrli v njegovo vrečo, kjer je bilo dobrot za vse. Tiste glavne dobrote pa seveda pridejo pod božično drevo. Božiček je na oder povabil tudi podžupanjo Občine Domžale, mag. Renato Kosec, ki je navdušena nad igro in Božičkom podala nekaj besed, kaj smo že vse imeli v veselem decembru in kaj vse nas še čaka. Tako je tudi povabila najmlajše na silvestrovanje, ki bo zadnjega dne v tem letu. Zatem je sledil veličasten ognjemet.

Božiček je šel nato s svojim spremstvom med otroke, da jim podari nekaj sladkarij in mandarin, še prej pa je povabil na veliko, pravzaprav na dve veliki torti, ki so jo brezplačno delili člani in članice Športnega društva Sonček iz Radomelj, ki te dni praznujejo deseto letnico obstoja.

Po medsebojnem klepetu so starši skupaj z otroci počasi odšli domov, v polnem pričakovanju, kaj jim bo Božiček čez nekaj dni prinesel pod okrašeno božično drevesce. Zahvala vsem, ki ste pripravili tako čudovito vzdušje, veselje in upanje, ki ga je v teh časih res potrebno veliko.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi