Božiček na obisku v Naši trgovinci

V torek zvečer, 22. decembra 2015, ko je mrak legel na zemljo, so se začeli zbirati starši in otroci v že zelo znani Naši trgovin´ci, ki ima sedež na Ljubljanski 104 v Domžalah. Zvedave oči nadebudnih otrok z duševno in telesno motnjo so begale sem in tja ter iskale starše, ki so sedeli posebej, saj so se otroci pripravljali na nastop, ki so ga izvedli ob prihodu dobrega moža Božička.

V uvodu je vse lepo pozdravila Vesna Vehovec, ki skupaj z Alenko Žnidarič vodita Društvo Verjamem vate. Podelila je posebne nagrade vsem, ki se požrtvovalno trudijo, da društvo in Naša trgovin´ca lepo peljejo. Društvo Verjamem vate je namreč združenje staršev otrok s telesno in duševno motnjo. Namen društva je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v vsakdanje življenje. Te osebe v popoldanskem času nimajo tako pestrega izbora kot ostali, zato so se v društvu odločili za izvedbo popoldanskih dejavnosti.

Po podelitvi posebnih nagrad je Jaka Blejc napovedal prvo točko, ki jo je lepo izvedel Jan Prašnikar, saj je veselo raztegnil harmoniko. Teja Kralj je zapela pesmico o snegu, Maruša Margon je zaigrala na klaviature, Nika Miklič in Lan Martin Hodžič sta zaplesala, Maj Hodžič je povedal lepo pesmico o Snežku Snežaku, Urban pa je zaigral na ksilofon.

Po nastopu je vse zaposlene in včlanjene v društvo Verjamem Vate obiskal sam Božiček ter razdelil darila med zaposlene kakor tudi med otroke. Sledila je zabava, saj Božička pa ja ne srečaš vsak dan.

V Naši trgovin`ci iz druge roke, boste lahko dobili od tekstila, keramičnih izdelkov, igrač, pa vse do voščilnic. Seveda po izredno zmerni ceni. Z nakupom v njihovi trgovin`ci pa boste pomagali otrokom s posebnimi potrebami. Ob tem je potrebno dodati, da v Naši trgovin`ci iz druge roke pri prodaji pomaga tudi pet oseb s telesno ali duševno motnjo, kar pomeni, da osebe, ki so težko zaposljive imajo priložnost, kjer se udejstvujejo in si nabirajo delovne izkušnje.

"Ko se ti rodi otrok s posebnimi potrebami, se ti odpre nov svet, ki nam je nepoznan, a le če ta nov svet spoznaš, se z njim spopadeš, z vsemi strahovi, bolečino, jezo, žalostjo, jih sprejmeš in raziščeš, si obdarovan s polnim in srečnim življenjem", je dejala Vesna Vehovec. "Otrokom moramo s pozitivnim in odprtim srcem dati priložnost, da se izkažejo, kajti volja teh malih bitji je nepopisna, prav tako napredki, ki jih dosegajo".

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi