Bodifit poskrbi, da se lahko gibamo vsi, zlasti tudi ti – naša Tia

Idejni pobudnik projekta Gibanje je življenje, predsednik Bodifit društva g. Marko Geršak je omogočil, da s pomočjo donacij zagotovimo naši učenki Tii dodatnega spremljevalca. Zbirali smo prostovoljne prispevke za zapestnice. Kot sam pravi je njihovo poslanstvo pomagati – pripraviti ljudi do gibanja.

Dobrodelni projekt, že drugi projekt tega leta, se je odvijal na gospodarskem razstavišču sejma Narava in zdravje. V tem zelo kratkem času so uspeli pridobiti lep kupček denarja in tako bo imela Tia možnost uživanja v gibanju s pomočjo spremljevalca, saj je pri hoji manj stabilna, zaradi osteroporoze pa potrebuje stalno spremljanje in nadzor odrasle osebe. Njeno gibanje in posedanje ter vstajanje mora biti skrbno nadzorovano, saj ji lahko že najmanjši padec ali nepravilen gib povzroči zlom kosti, tako da je deklica odvisna od nenehne pomoči. 

V Bodifit društvu se zavedajo, da je zdravim osebam gibanje samoumevno, nekaterim osebam s posebnimi potrebami pa žal nedosegljivo ali onemogočeno. Svoje privilegije so izkoristili za pomoč drugim. Kot pravi idejni pobudnik g. Marko Geršak, to je to, zaradi česar je človek človeku Človek.

V imenu OŠ Roje se vsem za to bogato donacijo in človekoljubno gesto zahvaljujemo. 

Avtor: Lucija Kodrca
Tagi