Beer Bulli – najbolj seksi kombi v državi bo kmalu razveseljeval pivoljubce s hmeljevim veseljem

»Skupaj smo ga našli, skupaj rešili iz objema narave, sedaj bi ga radi obnovili. Skupaj! Kultni kombi iz leta '61, ki je zadnjih trideset let ležal zapuščen v rečni strugi si zasluži vrnitev nazaj na cesto. Z novo misijo – s pivom odžejati vse, ki mu bodo pomagali pri oživljanju«, nam je o zanimivem projektu Beer Bulli povedal Matej Špehar, ki skupaj s Tadejem Korošcem in še nekaterimi zasenjaki ter vsemi, ki so projekt podprli na Adrifundu ali pa ga še bodo, obujata popularni hipie bus VW iz leta 1961.

Starejša generacija se bo še zagotovo spominjala popularnega hippie van znamke VW iz 60-tih let prejšnjega stoletja. Z njimi se svoje čase niso prevažali samo hipiji, temveč so jih uporabljali tudi za prevoze vsega mogočega, kar se je dalo prevažati. Matej Špehar je na kultni kombi naletel v rečni strugi v Rižani, ko se je s kolesom vračal s slovenskega primorja. Takoj je označil lokacijo, saj se je odločil, da ga reši iz ujetništva narave. Čez nekaj dni se je tja vrnil s Tadejem Korošcem in še nekaterimi prijatelji, z namenom, da ga spravijo na prikolico in odpeljejo. Ob njihovem prihodu jih je čakalo majhno presenečenje, saj je bila okolica kombija že popolnoma očiščena. Se pravi, da je tudi nekdo drug želel odpeljati kombi. Na srečo so prišli še pravi čas in kombi je po skoraj tridesetih letih pristal v pravih rokah, ki sedaj skrbijo za restavriranje, da bo letos poleti ponovno pristal na cesti in razveseljeval s svojo vsebino. Prav ste prebrali. S svojo vsebino!

Matej nam je zaupal, da je ta hippie van sprva služil kot kombi za prevoz sadja in zelenjave na ljubljansko tržnico, nato pa je bil zavržen v naravo, kjer je počival več kot tri desetletja. Najprej kot šupa za orodje, sredi polja, brez koles, samo na zidakih. Nato ga je vzela reka Rižana, ga potegnila v svojo strugo, kjer ga je narava že skoraj pojedla. Tik pred nesrečnim koncem, so ga rešili iz objema narave. To se je zgodilo lani poleti. Trenutno pa poteka njegova restavracija s posebno misijo: »Da ga vrnemo nazaj na cesto in da nas spet razveseljuje s svojo vsebino. V njegovi notranjosti bodo namreč sodi piva, ki si ga boste lahko natočili preko pip na njegovem boku. Avto torej ne bomo samo obnovili v njegovo prvotno stanje, celo nadgradili ga bomo v najbolj seksi kombi v državi. Postal bo Beer Bulli, kombi poln piva, ki bo imel na boku pipe hmeljnega veselja.«

Beer Bulli in njegova vsebina
Ideja o prenovi starega VW kombija, ki ima v notranjosti sode za pivo, ob strani pipe, je po besedah Mateja prišla pred slabim letom. »Ni moja, prihaja iz prihaja iz Avstralije, našel sem jo na Facebooku. Ko sem iskal naveze, kdo mi lahko pomaga sem trkal na mnoga vrata. Nekatera so se odprla, nekatera ne, pri nekaterih pa sem bil celo povabljen, da vstopim še preden sem začel trkati. V zadnjem letu se mi je odprlo veliko novih horizontov, naučil sem se ogromno o zgodovini VW oldtimerjev, spoznal domačo in tujo veteransko sceno. Pri pivniški sceni pa sem že nekaj časa aktiven, ne samo kot pivoljub, sem tudi delno poslovno povezan z eno od naših največjih pivovarn«, o ideji pojasni Matej.

Tovrstni kombiji, kot potujoče pivnice so se najprej pojavili v Braziliji, kjer so ta kultni kombi izdelovali še globoko v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Po besedah Mateja bo vozilo namenjeno vsem, ki bi radi drugačno zabavo za rojstni dan, poslovni dogodek, poročno slavje, karkoli veselega. VW T1 oz. popularno "hippie van" je že tako najbolj seksi kombi na svetu, če pa mu ob bok postavimo še šank v obliku surf deske, v njegovo notranjost pa sode piva, ki preko 4 pip skrbijo za nemoten dotok hladnega piva dobimo glavno zvezdo vsake prave zabave.

So se pa v zvezi s projektom, predvsem glede samega piva, ki bo glavna vsebina Beer Bulli-ja, pojavile številne govorice, na kar Matej odgovarja, da bi mu bilo pri vsem tem veliko lažje, če bi izkoristil zveze ter se povezal z eno od velikih pivovarskih imen: «A moram zavrniti vse govorice. Pa ne, da bi mi denar smrdel. Razlog je preprost – ker izgubim svobodo. Vsi, ki ste v gostinstvu veste o čem govorim. Ko se enkrat poslovno povežeš z velikim pivovarjem dobiš cel kup ugodnosti in posebnih dealov. A izgubiš svobodo. Kajti potem si omejen zgolj na piva, ki ustrezajo pivovarniškem poslovnemu partnerju.«

Čisto logično razmišljanje. Če si boste recimo na vaši poroki zaželeli posebno belgijsko pivo, ali pa na vašem poslovnem dogodku enega klenega slovenskega stouta, ki ga vari slovenski mikropivovar, si Matej enostavno ne more privoščiti, da vam reče, ne morem, ne bo šlo. Ker vas ne zanimajo njegove poslovne zaveze, vi hočete imeti svoje najljubše pivo: »In kdo sem jaz, da vam rečem ne. Za projektom Beer Bulli stoji moja denarnica, moja družina in vsi vi, ki ste ali boste podprli projekt na Adrifundu. In ni nobenih pivovarniških stricev iz ozadja. Častna pivoljubska.«

Podprite projekt na Adrifundu, klik na povezavo.
Projekt lahko podprete tudi vi in sicer s klikom na povezavo na Adrifund, kjer so do sedaj zbrali že več kot polovico od načrtovanih 15.000 €: »Velika številka, a to je samo četrtina celotnega zneska, ki bo potreben, da se Beer Bulli pojavi na cesti. Četrtina je lastne investicija, polovica denarja pa bo prišla s strani pokroviteljev.«

Vsi, ki so projekt že podprli in tisti, ki ga še bodo, pa bodo temu primerno tudi nagrajeni oziroma ne bodo pozabili na njih, da so pomagali pri oživljanju najbolj seksi kombija v državi.

Več o podpori si preberite s klikom TUKAJ.

Še nekaj pomembnega vam moramo povedati. Veteran, ki bo po mnogih letih zanemarjanja dobil novo življenje in se ponovno pojavil na cesti, vam ne bo samo zahupal v pozdrav, ko se bo peljal mimo vas. Ustavil se bo in prijateljem postregel s hladnim pivom iz njegove notranjosti. Ker si premalokrat vzamemo čas. Zase, za prijatelje. In pivo! Čin!

Več o projektu Beer Bulli si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Beer Bulli
Komentarji uporabnikov
Tagi