Barve spremenijo dom: obnavljajmo skupaj

JUB v humanitarnem projektu za prizadete v poplavah skupaj z ZPMS in Sekcijo slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS

V podjetju JUB so se po uničujočih poplavah, ki so v začetku avgusta prizadele Slovenijo, s svojimi izdelki odločili pomagati družinam in posameznikom, ki so se zaradi vdora vode ter zdrsov plazov znašli v hudi stiski in na svojih bivalnih objektih utrpeli veliko materialno škodo. Da bi pomagali prizadetim v poplavah v vseh slovenskih regijah, so se povezali z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) ter skupaj s Sekcijo slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) in drugimi dobavitelji zasnovali humanitarno akcijo »Barve spremenijo dom: obnavljajmo skupaj«. Projekt, ki druži v težkih časih, je izraz solidarnosti in enotnosti ter bo v pomoč pri obnovi slovenskih domov.

Zaradi avgustovske ujme in izjemnih količin padavin, hitro naraščajočih pretokov hudourniških voda ter deročih vodotokov, ki so poplavljala bližnje bivalne objekte, so se v nezavidljivem položaju znašla številna slovenska gospodinjstva. V JUB-u so njihovim stiskam tenkočutno prisluhnili in v humanitarnem projektu, katerega cilj je z donacijo barv JUPOL pomagati družinam in posameznikom, ki so utrpeli škodo, združili moči z ZPMS in slikopleskarsko sekcijo pri OZS. K projektu so pristopili tudi JUB-ovi dobavitelji surovin, ki so s svojo gesto omogočili še dodatno povečanje količin materiala za obnovo slovenskih domov.

V JUB-u so se tako odločili, da bodo prizadetim v poplavah podarili kar 165 palet notranjih zidnih barv s 15-litrskimi vedri, ali če povemo drugače – za humanitarne namene bo na voljo več kot 55.000 litrov barv, kar bo zadostovalo za prenovo 320.000 kvadratnih metrov notranjih zidnih površin. Prijavljenim kandidatom bodo za obnovo slovenskih domov razdelili notranje barve JUPOL Gold, JUPOL Classic, JUPOL Block in JUPOL Citro, za potrebe sanacije javnih objektov pa bodo v drugi fazi projekta zavihali rokave še člani Sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS.

Uporabnike, ki si želijo s kakovostnimi barvami povrniti dom v prvotno stanje, v JUB-u pozivajo k oddaji vloge na spletni strani ZPMS. Še prej pa lahko s kalkulatorjem preverijo, koliko barve sploh potrebujejo za prenovo stenskih in stropnih površin v svojem domu in se pravočasno seznanijo s pravilnimi postopki sanacije notranjih zidnih površin. Za dodatno pomoč so uporabnikom vsak delovnik med 7. in 15. uro na voljo tudi JUB-ovi svetovalci na brezplačni telefonski številki 080 60 50.

Karin Božič Zupančič; Foto: JUB

 

Tagi