AMD Lukovica zbira rabljena kolesa za otroke iz socialno šibkih okolij

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi na 14 lokacijah po Sloveniji nadaljuje z zbiranjem rabljenih koles za otroke iz socialno šibkih okolij, ki ga je začela lani jeseni. Dobrodelna pobuda Kolesa za vse! je presegla vsa pričakovanja, saj je bilo zbranih več kot 300 rabljenih koles, ki so po pregledu in popravilu na kolesarskih servisih s pomočjo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje razveselila nove lastnike. V projektu sodeluje tudi AMD Lukovica.

AMZS nadaljuje z zbiranjem koles vse tja do pomladi 2023 na 14 lokacijah po Sloveniji in sicer na sedežu Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani ter pri lokalnih avto-moto društvih. S pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov bo AMZS poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke.

Med 14 lokacijami je tudi Lukovica. Kolesa zbira AMD Lukovica in sicer na zbirnem mestu: Avto Kveder Obrtniška ulica 1, Lukovica v sredo med 15. in 17. uro ter v soboto med 10. in 12. uro.

Davorin Smodiš, vodja področja AMZS članstvo je ob začetku pobude Kolesa za vse! dejal, da »je ena najpomembnejših storitev AMZS pomoč na cesti avtomobilistom, motoristom in tudi kolesarjem, ki se znajdejo v težavah. S projektom Kolesa za vse! pa si želimo, da bi naše poslanstvo pomagati še nadgradili in mobilnost na kolesu omogočili vsem tistim, ki bi sicer bili zanjo prikrajšani. Namen projekta je tudi osveščanje, da je za varno kolesarjenje primerno le tehnično brezhibno kolo, za kar poskrbimo v AMZS v sodelovanju s kolesarskimi servisi. Kolesarji pa morajo uporabljati zaščitno kolesarsko čelado, saj ima ta pri morebitnem padcu pomembno vlogo zaščite glave pred usodnimi poškodbami.« Za kolesarske čelade bo znova poskrbel program za osvajanje prometnega znanja in varne uporabe kolesa med osnovnošolci »Varno na kolesu«.

V dobrodelnem in hkrati tudi okoljskem duhu, se je AMZS odločil, da bo del finančnih sredstev za nakup novoletnih daril namenil za uresničevanje pobude Kolesa za vse! – za popravilo oziroma servis koles.

Petra Petravič; Foto: AMZS

 

Tagi