89. redni Občni zbor PGD Studenec

V soboto, 7. februarja 2015, se je v prostorih podružnične šole Krtina odvijal že 89. redni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Studenec.

V pozdravnem govoru je predsednik društva tovariš Janez Razpotnik pozdravil vse navzoče goste iz sosednjih gasilskih društev Žeje-Sv. Trojica, Dob in Vir, predstavnika GZ Domžale tovariša Luka Pušnika, predsednika, predsednika KS Krtina gospoda Janeza Avsca, predstavnika Turističnega društva Rača gospoda Vinka Kepca in pa predsednika Kulturnega društva Miran Jarc gospoda Lojzeta Stražarja.

Sledilo je poročanje organov društva o delu v preteklem letu. Iz samih poročil je bilo razvidno, da je bilo v letu 2015 pri studenških gasilcih zelo pestro, tako na operativnem kot na izobraževalnem in tudi tekmovalnem področju. Vsi prisotni so lahko začutili, da je društvo dejavno, živahno in da se poleg primarne naloge gasilcev tj. reševanja, veliko časa posveča druženju in tkanju prijateljskih vezi. Društvo je ponosno, da se jim je po parih letih ponovno pridružila mladina, ki se že veselo udeležuje tekmovanj in niza kar lepe uspehe. Gasilci so veseli, da tudi krajani opažajo, da gasilstvo na Studencu živi in se razvija in na ta način se krajani lahko počutijo varne.

Seveda pa je beseda tekla tudi o dveh velikih projektih, ki so si jih zadali studenški gasilci in o katerih beseda teče že več let. To je gradnja novega gasilskega doma, ki naj ne bi bil le dom gasilcev, temveč nekakšen center za vsa društva v KS Krtina in tudi krajane in krajanke. Obstoječi gasilski dom vemo da je v sled zoba časa zelo dotrajan in je nujno potreben zamenjave. Drugi projekt pa je nakup nove avtocisterne. Projekta sta res velik zalogaj, a gasilci upajo in si želijo, da jim bo to s skupnimi močmi krajanov, občine in gasilske zveze uspelo izvesti v prihodnjih dveh letih.

Na občnem zboru so nekaj besed spregovorili tudi gostje. Skupna točka je bila, da bi sodelovanje med društvi še naprej ostalo v takšnem odnosu kot doslej. Seveda pa so vsi izrazili podporo in pomoč pri izvajanju dveh velikih projektov, ki so si jih zadali studenški gasilci.

Na koncu so bila podeljena tudi priznanja članom za večletno delovanje v društvu. Po končanem uradnem delu pa se je ob pijači in jedači druženje nadaljevalo dolgo v noč. O vseh nadaljnjih aktivnostih studenških gasilcev pa vas bodo obveščali tako na portalu Domžalec.si kot tudi na njihovi spletni strani www.pgd-studenec.si.

Avtor: Domen Kovač; Foto: Domen Kovač
Tagi