8. dobrodelni koncert Uresničimo sanje

Večmesečni trud gospoda Simona Zormana z organizacijo dobrodelnega koncerta je bil v soboto, 4. marca, ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca povrnjen. Kljub dežju se ga je udeležilo veliko ljudi, ki imajo radi glasbo in čut za dobrodelnost. V prvih vrstah so sedeli s svojimi starši in sorodniki učenci 8. in 9. razreda Osnovne šole CIRIUS Kamnik, med katerimi je bil tudi Anže, sin pobudnika in organizatorja koncerta. Z zbranim denarjem bodo učenci odšli na petdnevni tabor v Izolo.

Glasbene točke je že osmič povezoval Konrad Kondi Pižorn, duhoviti gledališki igralec z velikim srcem, ki ne skriva svoje naklonjenosti do otrok s posebnimi potrebami. Pozdravil je vse navzoče, med njimi tudi direktorja Centra Gorana Pavliča in ravnateljico osnovne šole Isebelle Morel Bera. Program se je začel s poskočnimi zvoki Mestne godbe Kamnik. Sledil je bolj umirjen nastop mešanega pevskega zbora Odmev, ki ga vodi Anica Smrtnik. Kljub natrpanemu urniku si vedno vzamejo čas za dobrodelnost. Poslušalci smo z občudovanjem prisluhnili čistemu glasu mlade pevke Vide Zupin, zato smo ploskali že med njenim izvajanjem pesmi. Velik aplavz smo namenili tudi dvema skupinama talentiranih plesalk Plesne šole ŠinŠin. Ljubitelji dobrega starega rock'n'roll-a in Elvisa Presleya so prišli prav tako na svoj račun, saj je glasbena skupina Sam's Fever res vrhunska. Pevec Samo (Samuel Hudl) ni samo izjemen pevec, zna tudi vzpostaviti prisrčen odnos z mladimi. Z navdušenjem smo pozdravili varovance Simona Zormana, člane skupine The Eccentrics. Zastopajo jo Tadej Zorman, Ela Zupin,Tanea Lipovšek, Miha Šoštar in Uroš Koščak. Miha je povezoval in komentiral posamezne točke. Po nastopu so se z demo posnetkom zahvalili Kondiju, ker jim je priskrbel studijsko snemanje avtorskih sklad, ki so jih zapeli na tem koncertu. Dobro razpoloženje je iz točke do točke naraščalo. Najbolj pa je vsem segla do srca Klapa Mali grad. Njihovi žametni in otožni glasovi so napolnili vsak kotiček šolske telovadnice. Najbolj ganljiv je bil trenutek, ko se jim je pri zadnji pesmi pridružil še Kristjan Valenčič Rožmanec, učenec OŠ CIRIUS. Glasba res ne pozna meja. Človeku seže v srce še posebej, če je iskrena in je njen namen pomagati sočloveku. Pester glasbeni program je zaključila zasedba Bee Geesus, ki jo vodi Matej Virtič. Kljub pozni uri se nikomur ni mudilo domov.

Preden smo se razšli, je bila še uspešna licitacija slike na platnu, ki jo je naslikala slikarka Lili Garbajs. Ravnateljica Isabelle Morel Bera se je zahvalila vsem izvajalcem in organizatorju Simonu Zormanu. S svojim zahtevnim projektom, na katerega se odzovejo različni donatorji že pred koncertom in pri njegovi izvedbi, nesebično pomaga otrokom s posebnimi potrebami, da se lahko učijo in pridobivajo izkušnje izven šolskih klopi. To je bogato darilo njim in njihovim staršem, za kar so iskreno hvaležni njemu in vsem, ki so pripravljeni sodelovati pri takih dogodkih.

V kolikor bi še kdo želel pomagati, kajti ni nam uspelo zagotoviti dovolj sredstev, prilagamo še TRR, kjer se zbirajo sredstva za ta tabor

CIRIUS KAMNIK
Novi trg 43 Kamnik

Račun: 01100-6030689368
Sklic: 299-14
Namen nakazila: TABOR 8./9. razred NIS

Avtor: Ksenija Jesenik Lužovec; Foto: Janez Ravnikar
Tagi