5. dobrodelni tek Tečem, da pomagam letos potekal po zeleni osi Kamniške Bistrice

Pomagati je lepo, če pa s tem narediš nekaj za svoje telo in še prispevaš nekaj eurov za pomoči potrebnim, pa je še toliko lepše. Tako se je 150 tekačic in tekačev vseh kategorij udeležilo petega dobrodelnega teka, ki so ga v soboto, 3. junija 2017, organizirali člani domžalskega in kamniškega lions kluba v Arboretumu Volčji Potok.

Tradicionalni dobrodelni tek Tečem, da pomagam je letos potekal po zeleni osi Kamniške Bistrice in sicer na pet in deset kilometrov do Podrečja in nazaj v Volčji Potok. Že pred tekom je potekal spremljevalni program, kjer so pozdravili tekače, nastopajoče in navijače predsednica Lions kluba Domžale Jadranka Šumi, predsednik Lions kluba Kamnik Demitrij Perčič, zakladnik Lions kluba Domžale Boštjan Pavlič, Toni Dragar, župan Občine Domžale, Franc Jerič, župan Občine Mengeš, Igor Štebe, podžupan Občine Komenda in Matej Slapar podžupan Občine Kamnik. Peter Ložar, župan Občine Trzin pa se je na prireditev pripeljal z družino s kolesi, zato je na pozdravni govor prišel pozneje. Prireditev je bila popestrena s spremljevalnim kulturnim programom, ki so ga popestrili člani Folklorne skupine Društva upokojencev Komenda, Godba Domžale in kamniške mažoretke. Tekači pa so s svojim prispevkom pripomogli k lajšanju težav za slepe in slabovidne mladostnike in socialno ogroženim, gibalno oviranim in slabovidnim otrokom z območja občin Domžale, Kamnik, Mengeš, Komenda in Trzin.

Ne teka, ampak hoje, so se udeležili tudi župani oziroma podžupani omenjenih občin, ki pa razen župana občine Mengeš Franca Jeriča sicer niso tekli, so se pa zato pomerili v hoji z zavezanimi očmi ob spremljavi kamniških mažoretk, s tem pa na ta način opozorili ter se seveda tudi sami preizkusili, s kakšnimi ovirami se vsak dan soočajo vsi, ki imajo težave z vidom.

Po teku so podelili še medalje najboljšim po kategorijah, županu občine Mengeš Francu Jeriču ter podžupanu občine Komenda Igorju Štebetu pa sta oba predsednika Lions kluba Domžale in Kamnik podarila bone v vrednosti 900 eurov, ki so se nabrala s startnino, denar pa bo namenjen po eni socialno ogroženi družini iz teh dveh občin.

Da pa je prireditev potekala varno in nemoteno, so poskrbeli člani Avto-moto društva Kamnik ter gasilci iz PGD Radomlje, ki so spremljali tekače na zeleni osi Kamniške Bistrice.

Več fotoutrinkov z dobrodelnega teka si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi