2. dobrodelni pohod Kamniških novic na Sv. Primoža uspel odlično

Minulo soboto so bile Kamniške novice ponovno dobrodelne, saj so se skupaj z ljudmi dobre volje podali na dobrodelni pohod na Sv. Primoža nad Kamnikom. Skupaj s približno 650 pohodniki so zbrali 2.326 evrov, ki so jih donirali Zvezi prijateljev mladine Domžale.

Začelo se je ob 8. uri, ko so se prvi pohodniki prijavili na stojnici Kamniških novic in se podali na pot proti priljubljeni izletniški točki. Kmalu zatem so za lažji in bolj strumen korak pohodnikov poskrbeli godbeniki Godbe Domžale, ki so pri Domu krajanov Stahovica zaigrali nekaj poskočnih melodij. Ker je bilo letos organizatorjem naklonjeno lepo vreme, se je število udeležencev dobrodelnega pohoda iz minute v minuto večalo. Vsak pohodnik je za simbolično prijavnino 5 evrov prejel majico in malico. Otroci so bili na vrhu nagrajeni z medaljami, v spomin pa so dobili fotografijo z njihovo maskoto Mihcem, lahko pa so si tudi poslikali obraz.

Ob 12. uri se je na Sv. Primožu začel tudi kratek uradni program. Zbrane je najprej pozdravil domžalski župan Toni Dragar, nato še kamniški Marjan Šarec, ki se je dobrodelnega pohoda udeležil že drugo leto. Nekaj besed sta povedali tudi Ema Škerjanc Ogorevc iz Zveze prijateljev mladine Domžale in Mateja Štrajhar, v.d. glavnega in odgovornega urednika Kamniških novic. Nato so se obiskovalci posladkali s torto velikanko in zaplesali ob melodijah skupine Špica. Dobra volja se je nadaljevala v pozno popoldne.

Organizatorji se na tem mestu zahvaljujejo vsem sponzorjem oziroma sodelujočim, ki so kakorkoli prispevali k uspešnosti 2. dobrodelnega pohoda Kamniških novic na Sv. Primoža:

Merkur zavarovalnica, Calcit, Mlinotest, Gostišče pri Planinskem orlu, Ikona, Lespal, Avto Cerar, Publicus, Craft, G-Rega, Avtoličarstvo Papež, Meri Impex d.o.o., Arh varovanje, Pro-kolo, Godba Domžale, Skupina Špica, Krajevna skupnost Kamniška Bistrica, Gasilsko društvo Stranje, župnik Luka Demšar in seveda Peter Uršič.

Več foto utrinkov iz 2. dobrodelnega pohoda Kamniških novic si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Tagi