10 let in 400 lutkic za otroke iz socialno šibkih družin

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljane Moste-Polje, gospa Anita Ogulin, se je s srčnim pismom zahvalila gospe Binci Lomšek, za donacijo 40 punčk in fantkov namenjenih otrokom iz socialno šibkih družin. Letos mineva prvo desetletje, odkar Binca Lomšek pod umetniškim imenom “Kresnička Binca” ustvarja in podarja svoje unikatne izdelke – ročno izdelane fantičke in punčke iz recikliranega tekstila otrokom iz socialno šibkih družin.

Binca Lomšek desetletje z veliko ljubezni izdeluje like malih otrok, punčk in fantkov … od klovnov, košarkarjev in pravljičnih likov pa vse tja do čisto navadnih prijaznih cicibančkov.

Kresnička Binca je trden člen VERIGE DOBRIH LJUDI.

Kresnička Binca je pri ustvarjanju punčk izjemno kreativna in predana, zaradi česar so njene punčke tako zelo priljubljene in vsako leto v otroških očeh prižge lučke.

Humanitarka Anita Ogulin je prekrasno darilo 40 punčk in fantkov izdelanih iz recikliranega materiala prevzela pred Božičem in se ob tem s prekrasnim pismom zahvalila ustvarjalki Kresnički Binci.

Z veseljem objavljamo pismo gospe Anite Ogulin, ki je predana dobrodelnosti.

Draga Binca

Pripeljala si celoleten trud, ki ga tako ljubeče tkeš v izdelavo deklic in dečkov – iz oblačillc, ki niso več uporabni. Lahko bi industrijsko rekli – recikliraš. Pa ne moremo. Ker je v vsak otroški lik vtkano ogromno ljubezni, domiselnosti, umetnosti, ustvarjalnosti, …., da je čisto vsaka lutkica dobesedno umetniška kreacija, s pravimi ljudskimi imeni.

Te tvoje lepe in mehke lutkice – so doslej romale v naročja majhnih in velikih ljudi, pa naj si bodo tolažnice in prijateljice otrok našega vsakdana ali donatorjev. In donatorka si tudi ti. Svojega prostega časa, idej, kreacij, neposrednega ustvarjanja.

Iskrena in srčna hvala za polnih deset let ustvarjanja, ki si ga doslej namenila naši ZPM – Ljubljana Moste Polje. Ker si vedela, da tod tvoje umetniške stvaritve dobivajo hvaležne lastnike. In če so in bodo tudi tokratne deklice in dečki tihi spremljevalci sanj otrok in odraslih, se ti prav vsi iskreno zahvaljujemo in pošiljamo vse tople objeme, ki so jih deležne tvoje lutkice.

10 let, 400 lutkic in prav toliko hvaležnih lastnikov.

V njihovem imenu in imenu ekipe ZPM Lj.Moste Polje

Anita Ogulin
Predsednica

In ob tej priložnosti – lepih praznikov ter krepkega zdravja, navdiha, ustvarjalnosti in srečic tudi v letu, ki trka na vrata.

Petra Petravič; Foto: ZPM Lj.Moste-Polje

Tagi